U svemu što vidimo, čujemo, osjećamo, dodirujemo nalazi se Božji trag

Nema područja čovjekova života koji se ne tiču njegove vjere. Nema trenutka čovjekova života u kojem se ne pokazuje njegova vjera.

Sve ono što radi od trenutka buđenja do večernjeg odlaska na počinak, sve one riječi koje tijekom dana govori drugima, svi oni odnosi u obitelji, na poslu, u nekoj drugoj zajednici govore kakva je vjera toga čovjeka. Svaki njegov udisaj i izdisaj na koncu govore o vjeri toga čovjeka.

Tužno je što mnogi misle da se vjera pokazuje samo sjedeći ili klečeći u crkvi, tužno je što mnogi misle da čovjek nije veliki vjernik ako ne širi mnogo ruke, tužno je što mnogi promatraju čovjekovu vjeru samo s ponašanjem koje on ima u crkvi. Kao da se Bog samo tu nalazi, kao da se Boga ne susreće u svim onim odnosima i situacijama. A najtužnije od svega je što mnogi ne razumiju ili se prave da ne razumiju onu Isusovu rečenicu: “Sve što učiniste jednom od moje najmanje braće, meni učiniste.”

Kao da čovjek mora samo govoriti riječ „Bog“ da bi Bog prisutan u njegovom životu, kao da se Bog ne nalazi u cjelokupnoj stvarnosti koju je stvorio. Koliko je Bog prisutan u našem životu otkrijemo tek kada zavirimo u sebe, povučemo se u molitvu i kontemplaciju i shvatimo da je sve ovo što jesmo i imamo njegov dar. Prisutan je Bog u bezbroj ovih darova koje nam pruža, u svemu što vidimo, čujemo, osjećamo, dodirujemo nalazi se njegov trag. Ali ga treba otkriti očima srca.

Nema područja čovjekova života koji se ne tiču njegove vjere. Naša se vjera ogleda u načinu na koji gledamo svijet, riječima koje govorimo, osjećajima koje pokazujemo, navikama koje svakodnevno pokazujemo.

Nema ni jedan trenutak našega života da se vjera ne pokazuje, zato pogledajte u oči drugoga i dopustite drugome da pogleda u vaše. Vjera je vidljiva u vašem životu. I zato priupitajte sebe mogu li je drugi vidjeti i osjetiti?

Autor :Mario Žuvela

2,251 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: