U svemu što vidimo, čujemo, osjećamo, dodirujemo… nalazi se Božji trag

Nema područja čovjekova života koji se ne tiču njegove vjere. Nema trenutka čovjekova života u kojem se ne pokazuje njegova vjera.

Sve ono što radi od trenutka buđenja do večernjeg odlaska na počinak, sve one riječi koje tijekom dana govori drugima, svi oni odnosi u obitelji, na poslu, u nekoj drugoj zajednici govore kakva je vjera toga čovjeka. Svaki njegov udisaj i izdisaj na koncu govore o vjeri toga čovjeka.

Tužno je što mnogi misle da se vjera pokazuje samo sjedeći ili klečeći u crkvi, tužno je što mnogi misle da čovjek nije veliki vjernik ako ne širi mnogo ruke, tužno je što mnogi promatraju čovjekovu vjeru samo s ponašanjem koje on ima u crkvi. Kao da se Bog samo tu nalazi, kao da se Boga ne susreće u svim onim odnosima i situacijama. A najtužnije od svega je što mnogi ne razumiju ili se prave da ne razumiju onu Isusovu rečenicu: “Sve što učiniste jednom od moje najmanje braće, meni učiniste.”

Kao da čovjek mora samo govoriti riječ „Bog“ da bi Bog prisutan u njegovom životu, kao da se Bog ne nalazi u cjelokupnoj stvarnosti koju je stvorio. Koliko je Bog prisutan u našem životu otkrijemo tek kada zavirimo u sebe, povučemo se u molitvu i kontemplaciju i shvatimo da je sve ovo što jesmo i imamo njegov dar. Prisutan je Bog u bezbroj ovih darova koje nam pruža, u svemu što vidimo, čujemo, osjećamo, dodirujemo nalazi se njegov trag. Ali ga treba otkriti očima srca.

Nema područja čovjekova života koji se ne tiču njegove vjere. Naša se vjera ogleda u načinu na koji gledamo svijet, riječima koje govorimo, osjećajima koje pokazujemo, navikama koje svakodnevno činimo. Nema ni jedan trenutak našega života da se vjera ne pokazuje, zato pogledajte u oči drugoga i dopustite drugome da pogleda u vaše. Vjera je vidljiva u vašem životu. I zato priupitajte sebe mogu li je drugi vidjeti i osjetiti?

 

Autor: Mario žuvela

 2,533 total views,  9 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.