Tvoja duša govori što je vrijedno borbe. Poslušaj češće njen glas

Nemoj da ti ljudi nameću što trebaš imati, raditi i govoriti jer ćeš jako brzo osjetiti ispraznost svega toga. Poslušaj češće glas svoje duše. Poslušaj ga kada se nađeš pred čovjekom u potrebi, pred zaplakanim djetetom, pred usamljenim neznancom. Poslušaj glas koji iz tebe govori koji kao da govori iz njihove potrebe, nemoći, boli, neznanja, nesigurnosti.

Tvoja duša govori što je vrijedno borbe. Ne upuštaj se nadmetanje tko ima više, tko se doima moćniji, snažniji ili utjecajniji. Neće to ispuniti njene prostore. Samo ćeš ući u nadmetanje kojemu nema kraja, ući ćeš u borbe koje nisu tvoje i koje te na kraju ostavljaju praznim bez obzira što pobijediš u njima. Upusti se u avanturu kada slijediš glas svoje duše, ta nova priča tvoga života započinje s Bogom koji postaje tvoj suputnik u svemu.

Tvoja duša govori što je vrijedno borbe. Vrijedno je pokrpati nečiji slomljeni život, pružiti usamljenom ruku prijateljstva, razočaranom riječ ohrabrenja, onoga tko ne vidi smisao nečega uputiti na prekrasni životni put. Vrijedno je uputiti dijete pravim vrijednostima, a ne mu samo popuštati u njegovim željama i prohtjevima, vrijedno je imati strpljenja s zaprekama na putu do vrijednih ciljeva jer ništa veliko ne dolazi bez truda i žrtve.

Tvoja duša govori što je vrijedno borbe. Gledat će Bog ono što je ostalo iza nas, jesmo li se pravili da ne vidimo bijedu i jad svijeta oko nas ili smo dali ruke gdje smo mogli, bili utjeha gdje je trebalo, a ne samo kritičar da ništa ne valja. Nisu bitna velika djela, bitno je da smo pokazali da nam je do nekoga stalo i da se netko mogao osloniti na nas. Vrijedno je boriti se za drugoga, izgoriti za ljubav i pokazati da ovaj svijet može biti bolje mjesto.


Autor: Mario Žuvela

879 total views, 2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  %d blogeri kao ovaj: