Tuđe zastrašivanje neće povećati našu vjeru, već samo tuđa ljubav!

Govoriti malom djetetu o složenim matematičkim pojmovima bilo bi suludo.

Prvo zato što nas dijete ništa od toga što smo mu rekli ne bi razumjelo, a drugo zato što bismo mu jako brzo dosadili. Treće i najgore što bi se dogodilo je to što zbog takvog iskustva možda ni u budućnosti nikada ne bi zavoljelo i poželjelo ući u svijet matematike. Osim što tada većim dijelom odgovornost za to snosi ono samo i mi postajemo oni koji snosimo svoj dio odgovornosti zašto ono zazire od toga svijeta znanosti. Ista usporedba može se odnositi na bilo koje područje života.

Mnogi danas govor o Bogu većim dijelom temelje na plašenju drugih. Neosporna je stvarnost vječne propasti koju nazivamo paklom, ali kada je u pitanju govor o Bogu, zašto neki koriste tako malo riječi za svjedočenje svoga života provedenog u zajedništvu s Bogom, zašto tako malo izraza prekrasne ljepote koje pruža iskustvo njegove blizine, zašto toliko malo govora o tolikoj snazi milosti opraštanja u svakodnevici i zašto toliko malo spominjanja darova kojima nas Bog neprestano obasiplje.

Hoće li zaručnik svojim prijateljima svjedočiti i pričati o svojoj zaručnici, koju tako žarko voli i koja mu je uvijek u mislima, ili će drugima više govoriti o njenim neprijateljima? Bog je onaj kojemu su prije svega usmjerene sve naše misli a onda i djela, te svaki susret s njime neopisivo je iskustvo radosti koje želimo prenijeti drugima. Iako je ponekad taj susret obilježen krizama, teškoćama i križevima, svako to iskustvo usmjereno je konačnom cilju, a to je susret s njime u nebeskom zajedništvu.

Kako je lijepo biti u Božjoj blizini posvjedočit će onaj koji je iskusio tu blizinu, željet će o tom svom iskustvu pričati onima koji to još nisu iskusili, pa čak i onima koji su daleko od Božjeg puta. Ponavljat će uvijek iznova to iskustvo, a ne zastrašivati nečim drugim. Velika je istina o besprijekornoj Božjoj pravednosti, ali je još veća istina o beskrajnoj Božjoj ljubavi. Svjedočimo tu ljubav u svom životu, živeći za druge, i kada drugi vide to iskustvo, ne mogu, a da i sami ne požele doživjeti to najveće i najbolje iskustvo – biti s Bogom.


Autor: Mario Žuvela

1,360 total views, 2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  %d blogeri kao ovaj: