Trump proglasio 22. siječanj Nacionalnim danom svetosti ljudskog života: ‘Zaštitimo dragocjeni dar života u svakoj fazi – od začeća do prirodne smrti’

Predsjednik Donald Trump proglasio je 22. siječnja Nacionalnim danom svetosti ljudskog života.


“Naša nacija ponosno i snažno potvrđuje našu opredijeljenost da zaštitimo dragocjeni dar života u svakoj fazi, od začeća do prirodne smrti”, napisao je Trump u proglasi-

Dodao je i da “SAD moraju ostati postojano posvećene dubokoj istini da je svaki život dar od Boga, koji svaku osobu obdaruje nemjerljivom vrijednošću i potencijalom”, prenosi Catholic News Agency.

“Svaka osoba – rođena i nerođena, siromašna, obespravljena, s invaliditetom, nemoćna, starija – ima vrijednost u sebi. Premda se svačiji put razlikuje, nijedan život nije bezvrijedan ili nevažan; prava svih ljudi moraju biti zaštićena.”, istaknuo je.

Nacionalni dan svetosti ljudskoga života proglašen je na obljetnicu presude Vrhovnog suda Roe vs Wade kojom je 22. siječnja 1973. pobačaj legaliziran u svim saveznim državama.

U ovogodišnjem proglasu predsjednik Trump je napisao da “SAD moraju ostati postojano posvećene dubokoj istini da je svaki život dar od Boga, koji svaku osobu obdaruje nemjerljivom vrijednošću i potencijalom”.

“Bezbrojni Amerikanci su neumorni branitelji života i borci za one ranjive među nama. Zahvalni smo onima koji podupiru žene suočene s neželjenom trudnoćom, onima koji pružaju iscjeljenje ženama s ranama pobačaja te onima koji prihvaćaju djecu u svoje domove kroz udomiteljstvo ili posvojenje.” Trump dodaje i kako na ovaj dan “obnavljamo svoju odluku da ćemo graditi kulturu u kojoj se slavi život”.

Donald Trump izjavio je ranije kako bi o pitanju pobačaja na zahtjev trebala zasebno odlučivati svaka savezna država. Američki predsjednik također je poručio kako je osobno protiv abortusa, uz iznimke slučajeva silovanja, incesta i ozbiljne ugroze majčinog života.

Izvor: narod.hr/Catholic News Agency


 1,023 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.