Tražiš ga, a on zapravo traži tebe, to je došašće

Misliš da činiš nešto dobra, da dijeliš nešto drugome, a zapravo vraćaš ono što si primio. Vjeruješ da postaješ neka druga i bolja osoba, a zapravo postaješ osoba kakva si uvijek trebao biti. Misliš da se kroz ovo vrijeme malo intezivnije povezuješ s Bogom a zapravo otkrivaš da je on uvijek bio uz tebe, samo što ga ti nisi mogao vidjeti jer su tvoje oči bile zaslijepljene nekim drugim stvarima.

Tražiš ga, a on zapravo traži tebe, to je došašće. Shvaćaš koliko Bog poštuje tvoju slobodu i neće ulaziti u tvoj život ukoliko za njega ne ostaviš mjesta. Ponovno ga pronalaziš u Euharistiji i drugim ljudima i pitaš se kako ti to nije moglo biti očito od samoga početka, od trenutka kada si povjerovao u njega, kako si na to tako brzo zaboravio i nastavio živjeti onako kako struje ovog svijeta donose, a ne kako ti Bog govori.

Tražiš ga, a on zapravo traži tebe, to je došašće. Traži od tebe čovjeka od trenutka kada otvoriš svoje oči i ugledaš svoju obitelj u kojoj svatko od njih traži neke svoje potrebe, a ti se pitaš što da učiniš.  Traži te na tvome poslu u kojem svatko gleda samo svoje interese i u kojemu se pitaš što učiniti kada te nitko ne gleda. Traži te u svim ljudima koje ćeš tijekom dana susresti i koji će od tebe tražiti lijepu riječ, osmijeh, zagrljaj, milodar ili nešto slično.

Svakoga dana daje ti neprocjenjivu vrijednost darova u mogućnostima da možeš disati, kretati se, voljeti, razmišljati, osjećati, a ti gledaš na ono što još nemaš i što ti još nedostaje. Došašće je vrijeme kada otvaraš oči za sve to i shvaćaš da je jedina zahvala koju mu možeš dati ljubav koju pokazuješ prema njemu i bližnjima. Ne štedi u toj ljubavi, pokaži se brat svih ljudi! Tek tada ćeš u potpunosti biti spreman za njegov slavni dolazak.


Autor: Mario Žuvela

1,151 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  %d blogeri kao ovaj: