Tražiš ga, a on zapravo traži tebe, to je došašće

Misliš da činiš nešto dobra, da dijeliš nešto drugome, a zapravo vraćaš ono što si primio. Vjeruješ da postaješ neka druga i bolja osoba, a zapravo postaješ osoba kakva si uvijek trebao biti. Misliš da se kroz ovo vrijeme malo intezivnije povezuješ s Bogom a zapravo otkrivaš da je on uvijek bio uz tebe, samo što ga ti nisi mogao vidjeti jer su tvoje oči bile zaslijepljene nekim drugim stvarima.

Tražiš ga, a on zapravo traži tebe, to je došašće. Shvaćaš koliko Bog poštuje tvoju slobodu i neće ulaziti u tvoj život ukoliko za njega ne ostaviš mjesta. Ponovno ga pronalaziš u Euharistiji i drugim ljudima i pitaš se kako ti to nije moglo biti očito od samoga početka, od trenutka kada si povjerovao u njega, kako si na to tako brzo zaboravio i nastavio živjeti onako kako struje ovog svijeta donose, a ne kako ti Bog govori.

Tražiš ga, a on zapravo traži tebe, to je došašće. Traži od tebe čovjeka od trenutka kada otvoriš svoje oči i ugledaš svoju obitelj u kojoj svatko od njih traži neke svoje potrebe, a ti se pitaš što da učiniš.  Traži te na tvome poslu u kojem svatko gleda samo svoje interese i u kojemu se pitaš što učiniti kada te nitko ne gleda. Traži te u svim ljudima koje ćeš tijekom dana susresti i koji će od tebe tražiti lijepu riječ, osmijeh, zagrljaj, milodar ili nešto slično.

Svakoga dana daje ti neprocjenjivu vrijednost darova u mogućnostima da možeš disati, kretati se, voljeti, razmišljati, osjećati, a ti gledaš na ono što još nemaš i što ti još nedostaje. Došašće je vrijeme kada otvaraš oči za sve to i shvaćaš da je jedina zahvala koju mu možeš dati ljubav koju pokazuješ prema njemu i bližnjima. Ne štedi u toj ljubavi, pokaži se brat svih ljudi! Tek tada ćeš u potpunosti biti spreman za njegov slavni dolazak.


Autor: Mario Žuvela

1,079 total views, 3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: