Tomislav Ivančić: Želiš li postići nešto veliko, počni s malim!

Čovjek koji zna u malim sitnim stvarima biti vjeran, koji neće nigdje nikoga prevariti, koji će i najsitniji posao napraviti dobro, koji neće biti površan u brisanju prašine, koji neće samo površno očistiti cipele, koji zna temeljito ispitati svoju savjest, koji ne živi površno nego disciplinirano, takav čovjek ima veliko srce, on je karakter i on je dostojan imena čovjek.

Veliki ljudi mogu biti samo oni koji su u sitnim svagdanjim stvarima vjerni. Veliki igrač i nogometaš se nije rodio nego je postajao. On je počeo s malim, kratkim treninzima, s laganom gimnastikom, trčanjem, vježbanjem kako ovladati loptom, slušanjem trenera i s mučnim preciznim radom svaki dan, te je tako postao velik. Vidimo samo njegovu veličinu i spretnost, njegove savršene poteze i izvrsne kretnje, no mi nismo vidjeli sve one male, sitne žrtve koje je prinosio svaki dan na treninzima da bi mogao načiniti ovakve poteze. On igra na terenu nogomet samo sat i pol, ali je godinama morao svaki dan vježbati da bi to mogao načiniti.

Želiš li postići nešto veliko, počni s malim. Tvoji će kritičari ušutjeti kada vide kako si ono maleno velikim učinio. Svatko od nas može postati velik. Jer svi mi živimo u malom životu, ali kada ga činimo na način velikih tada mi postajemo veliki s njime.

2,787 total views, 2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: