Izdvojeni članak

TAJNI GRIJESI

Kad kršćanin izgubi glad za Riječju i za pobjedonosnim životom, tad sotona u srce donosi mnoštvo tajnih grijeha koje vidi jedino Bog, kao što su pakost, sebičnost, mržnja, gorčina, zavist, zle misli, ponos, neljubaznost i drugi grijesi. To su stvari koje onečišćuju čovjeka, rekao je Isus (Mt 15,18).


To je stanje duhovnog srca koje ljudi ne mogu vidjeti. Nije li to jako slično problemu fizičkog srca? Bol srca tog čovjeka nije vidljiva oku drugih ljudi. Čini se da je čovjek dobro. Međutim, on poznaje bol u svome srcu. Kad bol postane oštra te čovjek dobije ozbiljan infarkt, tada to i drugi znaju jer ga to čini bolesnim čovjekom.

Tako je to i s kršćaninom koji je ravnodušan prema Gospodinu i izgubio je prvu ljubav. On zna da je nestala glad za Riječju Božjom i molitvom.

U toj točki sotona koristi svoju priliku da donese povrijeđene osjećaje, ljubomoru, zavist, ponos … To je stanje duhovnog srca. Ti tajni grijesi ne očituju se drugima dok ne puste korijen i počnu nicati kroz teške riječi i pogrešne postupke … Tada ti grijesi postaju vidljivi drugima.

Mnogi koji su izgubili svoju prvu ljubav mogu nastaviti zadovoljno živjeti nekakvim životom i biti aktivni u crkvi te čitati Riječ, ali ravnodušni su. Žele svjedočiti za Gospodina, ali njihovo svjedočanstvo ne dotiče srce slušatelja jer pomazanje Duha Božjeg nije nazočno. Žalost, obeshrabrenje i tama često se nadviju nad život iz kojega je nestala prva ljubav i strune srca nisu usklađene s Bogom.

Autor: E.A. Johnson/Put život

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
“Nosim tvoje ime u svetoj noći u Betlehem” geslo je…