Svjedočanstva

Svjedočanstvo u Međugorju: Stigao u kolicima a otišao kao potpuno zdrav čovjek nestala bolest ALS-au


Predivno svjedočanstvo izliječene od bolesti sa kojom se dugo vremena borio i odlučio je otići u Međugorje zatražiti pomoć od Gospe i dogodilo se izliječen od bolest sa kojom je došao u Međugorje a odlazi zdrav. Slava Gospodinu Isusu i Gospi na izliječene.

Svjedočanstvo o zaista čudesnom ozdravljenju od ALS-au Međugorju: U Međugorje stigao u kolicima i otišao kao potpuno zdrav čovjek Po povratku iz Međugorja, hoda, vadi sondu jer nije mogao ni gutati, nije mu potreban respirator jer može disati i voditi sasvim normalan život sa svojoj obitelji…

Cristian Filice dolazi iz malog sela u pokrajini Cosenza, Kalabrija. Njemu je dijagnosticiran ALS 2009. godine, a nakon putovanja u Međugorje 2014. godine, čudesno se oporavio. Prije dijagnoze, Cristian je bio normalan čovjek koji je radio i živio u svojoj Kalabriji. Oženio se 2007. godine i iz braka se nakon nekog vremena rodilo prvo dijete, a ubrzo još jedno. No 2009. godine, nakon nekoliko mjeseci kontinuiranog umora i progresivne atrofije mišića, odlučio se na pregled. Dijagnoza ne ostavlja mjesta nesporazuma: ALS.

Amiotrofična lateralna skleroza je neurodegenerativna bolest koja zahvaća i koru velikog mozga i leđnu moždinu. Karakterizira progresivnu ukočenost mišića koja rezultira poteškoćama u govoru, gutanju i na kraju čak i disanju. Zapravo, smrt gotovo uvijek nastupa zbog nemogućnosti disanja. Cristian je tako osuđen na sigurnu smrt. Očekivano trajanje života za ovu bolest je oko deset godina. Ali on je čovjek vjere ii poželi ići moliti u Međugorje. I to u trenutku kad, ne može hodati, ustajati, hraniti se preko sonde jer ne može gutati, a noću spava s respiratorom jer ne može ni disati.

Nakon molitve Vicke nakon klanjanja u noći 25. prosinca osjetio je neizrecivu radost. Sljedećeg dana želio je biti u invalidskim kolicima u podnožju brda ukazanja. Tamo je, osjećajući se iznutra pozvanim, ustao i samostalno krenuo svojim koracima. Počeo se penjati naslonjen na svog župnika i svoje suputnike. Smatralo se da je to bilo fizički nemoguće za njegovo stanje. Cristian se sa suprugom, dvoje djece i župnikom popeo na vrh, a pri pogledu na kip Gospe briznuo je u plač. Zatim se ponovno spustio dolje moleći otajstva krunice.

Po povratku u svoje selo Cristian hoda, više ne koristi invalidska kolica, noću spava bez respiratora i nema nikakvih simptoma bolesti. Liječnici ovo stanje proglašavaju neobjašnjivim, jer u svijetu nema slučajeva remisije ALS-a.

Refleksi su se vratili u normalu, a noge i stopala povratili su onu osjetljivost koja se činila nepopravljivo izgubljenom. Njegov fizioterapeut, ne znajući ništa o tome što se dogodilo, već je na dodir shvatio da su mu noge poprimile drugačiju konzistenciju. Nekoliko dana poslije vade mu cijev iz želuca koja mu je do sada služila za hranjenje. A prije nekoliko dana u selu je sudjelovao na molitvenom bdijenju njemu za ozdravljenje. I sada čitava ga je zemlja vidjela kako je tamo stigao na vlastitim nogama iz Međugorja.

“Vjerujte mi, nisam uopće tražio čuda za sebe”, kaže dok svi svjedoči o svom čudesnom putovanju u Međugorje, sjedeći na fotelji pored kolica koja sada samo služe za ukras, a izazivaju suze i drhtaju svakom tko zna njegovu priču.
Slučaj još uvijek ispituje crkvenu vlast, pod nadzorom nadbiskupa Cosenze, Salvatorea Nunnarija . Cristian se pokazao i više nego suradljivim s Crkvom, od koje uvijek traži ovlaštenje, za svaku inicijativu. Sada je Cristianov slučaj predan u Rimu, gdje postoje posebne komisije koje analiziraju slučaj i prema kojima će Cristian – rekao je – prihvatiti bilo kakvu odluku o tom pitanju.

Izvor: lucedemaria.it


(Visited 2.103 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Što se to događa u svijetu i na zemlji vidjelac…