Svjedočanstva

Svjedočanstvo suradnice egzorcista: Sotona plače što ga je Marija pobijedila

Franjevka i bivša pomoćnica pokojnog egzorcista Gabriela Amortha podijelila je svoje iskustvo o Sotoni.

Angela Musolesi je članica franjevačkog svjetovnog reda koja radi u službi oslobođenja. Otprilike tri desetljeća je surađivala s pokojnim egzorcistom Gabrielom Amorthom. Osnovala je zajednicu pod nazivom ‘Djeca svjetlosti’, koja se okuplja na posredničku molitvu s grupama obitelji i prijatelja.

U razgovoru za kršćanski portal Aleteia, Angela je o svom iskustvu pomaganja pri egzorcizmu posvjedočila na nemoć đavla pred Marijinom poniznošću i svetošću.

Sotona nas se boji, nas koji imamo čvrstu vjeru. Boji se jer zna da smo Božji. Ispričat ću vam jedan događaj koji mi se dogodio prije dva dana. Tog dana sam se sa svećenikom molila za jednu osobu. Dok sam izgovarala molitvu oslobođenja, pojavio se Sotona. Bio je jako bijesan i govorio mi: ‘Ubit ću te, ubit ću te.’ Odgovorila sam mu: ‘Ne možeš mi ništa učiniti jer me štiti Bezgrješna.’ Pokazala sam prema Marijnom kipu i ponovila istu rečenicu tri puta. Treći put kad sam podsjetila Sotonu na zaštitu Bezgrješne, počeo je plakati – prepričava Musolesi.

Iznenadilo ju je što je Sotona počeo plakati.

– To znači da Sotona dobro zna istinu. On dobro zna da ga je Marija pobijedila i da ne može učiniti ništa onima koje Marija štiti, a to su ljudi vjere koji su joj se povjerili. Sotona je plakao jer zna da je poražen, pa ga se stoga ne bismo trebali bojati – kaže Musolesi.

U mnogim izvještajima egzorcista i njihovih pomoćnika može se pročitati kako Sotona bijesno reagira na spomen Djevice Marije.

– Pri jednoj molitvi oslobođenja Sotona se pojavio i rekao: ‘Ne slušam naređenja od žene.’ Na to sam uzela sliku Marije i podsjetila ga da ga je žena pobijedila, a on se naljutio. Imajte na umu da Sotona želi uvjeriti da je on najveći i da žene ništa ne vrijede. Zbog toga ne može priznati da ga je žena porazila – rekla je.

Također je istaknula kako Sotona najviše napada obitelj jer je ona slika Svetog Trojstva.

– Obitelj je ono što gradi i održava društvo. Da bi narušio Božju sliku u nama, Sotona udara na obitelj jer je to stup života, a time i Kraljevstva Božjega.

Autor: aleteia.org/laudato.hr/D.R. Photo: youtube.com 


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Danas je molitva najaće sredstvo protiv zla u ovom svijetu.…