Svjedočanstva

Svjedočanstvo – JOE ŠIMUNIĆ – ISTINA SLAVNOG STOPERA (VIDEO)

PONIZAN, A VELIK: ČOVJEK KOJI JE NACIJI VRATIO SAMOSVIJEST


Ako Bog da, reprezentacija može u bliskoj budućnosti ponoviti uspjeh i biti Prva na svijetu.
A što s navijanjem i “Za dom spremni”, pitali su ga?
– Oduvijek sam to želio napraviti. Ja navijam za svoju Hrvatsku, za svoj dom i ako to nekome smeta, onda je to njihov, a ne moj problem!

– Kada je počeo rat u Hrvatskoj, dobio sam na poklon majicu HOS-a i s tom majicom sam išao na demonstracije ispred australske vlade zajedno s tisućama i tisućama australskih Hrvata da bi Australija priznala Hrvatsku kao neovisnu državu. S druge strane, poznato nam je da su Dražen Petrović i naši proslavljeni sportaši isto činili u New Yorku.
“Za dom spremni” je stari hrvatski pozdrav koji se koristio više puta tijekom naše povijesti. Dakle, sve je bilo iz ljubavi prema Hrvatskoj.

– Kada je počeo rat u Hrvatskoj, dobio sam na poklon majicu HOS-a i s tom majicom sam išao na demonstracije ispred australske vlade zajedno s tisućama i tisućama australskih Hrvata da bi Australija priznala Hrvatsku kao neovisnu državu. S druge strane, poznato nam je da su Dražen Petrović i naši proslavljeni sportaši isto činili u New Yorku. Tek nakon te večeri na Maksimiru naučio sam da je “Za dom spremni” stari hrvatski pozdrav koji se koristio više puta tijekom naše povijesti. To su mi rekli naši povjesničari. Ja sam rođen 1978. i moja asocijacija s tim pozdravom je vezana isključivo za Domovinski rat. Kao što bi pravnici rekli, sve je bilo iz nehata, a ja kažem sve je bilo iz ljubavi prema Hrvatskoj.
O svemu sam snimio i dokumentarni film “Moja voljena Hrvatska” u režiji Jakova Sedlara.

Da možete vratiti vrijeme, biste li ponovili isto?
Apsolutno. Kao i stotine tisuća drugih. Za mene je Hrvatska svetinja i vrijednost bez presedana. Moja ljubav prema domovini je velika. Od svega na svijetu najviše voli Boga, obitelj i Hrvatsku. Je li to grijeh? Ako jest, ja ću taj teret nositi dok sam živ.
I danas se stresem kad se sjetim ratne 1991. i četničkih zastava samo 15.000 kilometara od Canberre. Srećom, između nas se ispriječila hrabrost naših ljudi.
Šimunić počeo je nogometnu karijeru u Australiji, nastavio je u Njemačkoj, u HSV-u, pa u Herthi gdje je 2009. godine dobio nagradu za najboljeg stopera lige. Zatim se preselio u Hoffenheim, da bi 2011. stigao u Dinamo. Za reprezentaciju je debitirao 2001., nastupio je na tri Europska i dva Svjetska prvenstva.
Neka Vas Isus Krist i Blažena Djevica Marija prate u životu.
Budimo uvijek SPREMNI!


Izvor: Moja voljena Hrvatska

(Visited 177 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Kada sam 1994. počeo specijalizirati kirurgiju, autoritet se poštovao. Moji…