Svjedočanstvo iz Međugorja: Divnih Božjih duša ima!

Zovem se Alen Bojić i rođen sam 1977. godine.


Živim u Čatićima u župi Kraljeva Sutjeska. Bolujem od rijetke i teške bolesti mišića (Amyotrophia spinalis progressiva) te sam cijeli život proveo u invalidskim kolicima, a uz to sam i potpuno ovisan o pomoći drugih. Živim s roditeljima. Oni se najviše brinu o meni i pomažu mi.

U Međugorje sam s mamom došao prve godine Gospinih ukazanja. Tada nisam znao puno toga o našoj vjeri, što je i razumljivo s obzirom na moje godine. No, odrastao sam u katoličkoj vjeri, a s godinama je i moja vjera postajala jača.

Od završetka rata trudimo se dolaziti što češće u Međugorje, pa bar i na jedan dan. To mi je najčešće kratko vrijeme za sve što bih želio obići, ali uvijek mi je drago doći u svetište naše nebeske Majke.

Prošle godine s roditeljima sam se dogovorio da dođemo u Međugorje na vikend, pronađemo smještaj i prenoćimo kako bismo u miru i bez žurbe mogli provesti milosno vrijeme u svetištu. Na internetu sam pretraživao ponude, ali mnogi su me odbili, jer nisu imali prilagođen pristup za osobe s posebnim potrebama. Naposlijetku sam kontaktirao gosp. Antu Crnjca i dogovorili smo smještaj u njegovom Pansionu.

Kada smo odlazili kući gosp. Ante nam ništa nije naplatio. Uz osmijeh nam je rekao da nas Gospa časti i pozvao nas da budemo njegovi gosti na ovogodišnjem Molitvenom susretu invalida. Ideja nam se odmah svidjela i poziv smo prihvatili. Došao sam ove godine ponovno s roditeljima u Međugorje te sam prisustvovao Molitvenom susretu. Nakon ovoga susreta mogu slobodno reći da je moj duh ispunjen nekom svjetlošću i Božjim blagoslovom.

Iako čvrsto vjerujem u Boga, uvijek postoji ono „ali”. Osjećam da mojoj vjeri nešto nedostaje, jer inače se ne bih plašio za svoj život i vjerovao bih u Božju providnost. Na ovom Susretu invalida vidio sam toliko vjere i nasmijanih lica, kao i pozitivne energije. Nitko se ni na što ne žali, nego svi hvale i slave Boga. Bilo je puno volontera i poslužitelja koji su s osmijesima brinuli za povjerene im osobe ili bilo koje druge poslove. To me se posebno dojmilo i moje srce ispunilo blagoslovom. Nagnalo me da se manje brinem za svoj život i svoju budućnost. Divnih ljudi, tih Božijih duša, ima!Bogu hvala i slava na svemu!

 


AUTOR: međugorje.info

 1,671 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.