Svjedočanstva

Svjedočanstvo Gloria Polo: Koja je preživjela udar groma: Bog mi je pokazao cijeli moj život kao film

Svako svjedočanstvo je jako dobro i korisno poslušati  od ljudi koji su doživili takav susret sa Gospodinom kako bih druge potaknuli na vjeru i obraćenje te upozorili što se može dogoditi ako ne uredimo odnose sa gospodinom Isusom. Svako svjedočanstvo koje čitamo je na neki način i upozorenje da svoj put poravnamo i da se ne nađemo pred sudom a da niste sredili, odnose svog života prema Gospodinu.


Dr. Gloria Polo Ortiz, zubarica iz Kolumbije, 1995. godine je, u svojoj 36. godini, doživjela nesreću. Udarila ju je munja. Bila je u jako teškom stanju – noge su joj bile pougljenjene, bubrezi, pluća, jedan jajnik pretrpjeli su teške opekotine. Nekoliko je dana ležala u komi na aparatima.

Nekoliko je dana bila u komi, a na životu su održavali medicinske aparate. Za vrijeme kome svjedoči se u postojanje života nakon smrti…Naime, cijeli njezin život pokazan joj je poput filma u odnosu na grijeh. Do tog trena nije znala kako je vrijeđala Boga.

Gloria je mislila naime, da je dobra osoba. Nakon čudesnog ozdravljenja svjedoči o velikom Božjem milosrđu, o neponovljivosti života na zemlji, o postojanju neba, čistilišta i pakla, o posljedicama grijeha i odvraćanja od Boga. Ovdje donosimo njen susret sa sedmom Božjom zapovijedi – Ne ukradi. Ona, je naime mislila da je posve čista po tom pitanju, ali, Bog joj je pokazao drugačije.

U sedmoj zapovijedi, – Ne ukradi  – bila sam ponovno sigurna u svojoj stvari da ću biti uvrštena meñu vrlo časne i ništa što nisam imala predbaciti! Ali mi je Gospodin Bog pokazao na drastičan način da su u mojoj kući mnoge veoma hranljive životne namirnice počele propadati i gnjiliti, jer smo mi jednostavno na veliko kupovali i sve nismo mogli pojesti; dakle, dok sam puštala da propadaju životne namirnice, na čitavom svijetu (pa i oko mene) je bilo toliko gladi i dok mi je ON to stavljao pred oči, samo je k tome rekao:

„JA sam bio gladan i pogledaj što si učinila s tim što sam ti dao, – ti si to malo cijenila i dopustila da se pokvari; meni je bilo hladno, a pogledaj kako si se dala zarobiti vanjskim izgledom. Koliko novca si izdala za injekcije da bi postala mršavijom. Ti si također postala ropkinjom svojega vlastitog tijela. Svoje tijelo si učinila božanstvom, idolom.“, kazala je Gloria. I naš Gospodin mi je stavio pred oči i otkrio da sam suodgovorna za veliko siromaštvo u našoj zemlji i da sam također iu ovoj Božjoj zapovijedi na sebe navalila krivnju.

akođer me je upozorio da sam svaki put kada sam govorio zlo o nekome,  njemu je ukrala njegovu čast . I da se to popravi, da se vrati natrag, gotovo je nemoguće. Bilo bi mnogo jednostavnije da sam nekome ukrala novčanicu, jer bih tada mogao jednostavno vratiti natrag novčani iznos, da svoj prijestup ispravim. Stoga je također oduzimanje „dobrog glasa“ jednom čovjeku mnogo teža krivnja nego li oduzimanje neke stvari ili novca, kaže Gloria.

I svoju djecu sam okradala kada sam im uskraćivala da budem dobra domaćica i majka za njih, nježna majka, koja se slala za djecu, koja je uvijek kraj njih i praktičan im je primjer za nesebičnu i posve predanu ljubav.
A ne majka koja samo ide naokolo ulicama a djecu ostavlja samu kući pod zaštitom TV-aparata kao zamjenskog oca i kompjutora kao zamjenske majke iu krugu mnogih video igrački kao zamjensku braću i sestre.

I da bih smirila svoj savjest kupovala sam im za skupi novac uvijek samo najbolju odjeću da barem u školi i kod prijatelja mogu pobuditi dojam i izazvati zavist. Još više sam bila zastrašena kada sam vidjela svoju majku kako si prigovara i pita se da li je bila dobra majka.  

Moja majka bila je vrlo pobožna i dobra žena, kućanica i majka obitelji, koja nas je uvijek iznova opominjala, koja nas je ljubila i pokazivala nam kako je zabrinuta za nas i za naše dobro.
Jednako tako je moj otac uvijek iznova na svoj način pokazivao, kako nas rado ima, i da smo mi najvažnije u njegovom životu. I dok sam bila uronjena u te misli, rekla sam samoj sebi:

„Što će pak sa mnom biti koja ni jedanput nisam gotovo ništa dala svojoj djeci; vi možda ne zapažate da ja sada više tu neću biti; vjerojatno neće otići od vas!“
Kod tih riječi hladna jeza prošla mojim leđima, popraćena boli, koja je kao mač prošla sredinom moga srca.
Stidjela sam se zbog svog zatajenja na svim područjima. Morate znati da se u „Knjizi života“ sve može tako vidjeti, kao na filmu.

Tako sam ja vidjela također tamo i kako se moja djeca jednom zgodom među sobom zabavljaju i rekoše slijede:„Nadam se da moja majka treba nešto duže dok dođe kući, nadam se da je u prometnoj gužvi, jer je moja majka vrlo dosadna i čitavo vrijeme može samo zanovijetati i kritizirati.“, govori Gloria. Kakav li je udarac bio od trogodišnjeg djeteta i nešto starije kćerke čuti, kako oni govore o svojoj kružnoj majci. I ponovno sam postala svjesna da sam im ukrala pravu majku.

Nisam im ponudila ugodan dom. Spriječila sam im da u dječjim godinama – po mom uzoru – mogu upoznati BOGA. Nisam im pokazala kako se ljubi bližnjega. Jer je to jednostavno tako: Ako ne ljubim svoje bližnje, neću ni s našim GOSPODINOM BOGOM nikako drugovati; i ako ja sama nemam nikakvo suosjećanje i nikakvo milosrđe i ne primjenjujem ih u praksi, tada ne mogu također biti s BOGOM; i tako ne mogu također BOGU nikoga bliže dovesti ili mu predati vjeru. Jer Bog je ljubav….


Prenosi portal: medjugorje-news.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Neka nam blagdan Božića ostane u srcima našim i uvijek…