Svjedočanstva

Svjedočanstvo: Dr. Hrvoje Tomašević – Dok god kirurg u Hrvatskoj bude zarađivao manje od prodavača hamburgera u Americi, liječnici će napuštati našu zemlju

Dr. Hrvoje Tomasović rođen je u Zagrebu 1966., otac mu je iz Omiša, a majka Zagrepčanka. Abdominalni je kirurg.

U anketi na portalu Najdoktor.com, dr. Tomasović izborom pacijenata izabran je za najboljeg abdominalnog kirurga u Hrvatskoj u 2018. godini.
Zanimljiv je čovjek , živo gestikulira, pomalo starinskog kova, ali i moderan- renesansni čovjek kojemu su, sam priznaje, obiteljske vrijednosti iznimno važne.
Tomasović se strogo drži liječničkih pravila u kojemu je pacijent svetinja.
“Na žalost, moj posao je rad s bolesnima, a bolesni ljudi umiru. Takav je život. Trudimo se, liječimo, operiramo najbolje što znamo i umijemo i opet netko umre. Protiv Boga i njegove volje koji je put jako teško bez obzira na naš trud. No, ne padamo u depresiju, nego nastavljamo dalje. Da sam čovjek koji pada pod emocije, pisao bih ljubavne romane.

Vjerovao sam u Hrvatsku iz priča mojih roditelja kada sam bio dijete, a onda sam odrastao i doživio sve ovo do sada, rat, pljačku, privatizaciju, iseljavanja, političku tupost naroda. Još da dočekam zemlju s Hrvatima u Irskoj, bez i jednog Hrvata u Hrvatskoj i mogu zaključiti knjigu”!

Kao dragovoljac je sudjelovao u velikom humanitarnom konvoju ‘Bijeli put za Novu Bilu’ 1993. godine. Tijekom dramatičnih zbivanja u Srednjoj Bosni bio je izložen snajperskoj paljbi pripadnika tzv. Armije BiH: – (Ima jedna pozicija na Makljenu koja je dosta otvorena i tamo morate jako brzo proći da vas ne pogode snajperisti, zasuli su nas paljbom, ali , Bogu hvala nisu nas sredili.

I eto, tu smo. Živimo, radimo i slušamo dobru glazbu.


Autor: https://rastimo-u-vjeri.com/

(Visited 1.791 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
U sačuvanim pisanim dokumentima Vukovar se spominje već početkom 13.…