Svjedočanstva

Svjedočanstvo; djevojčica svjedočila kako je vidjela kako Otac odlazi iz čistilišta u raj

Svi imamo neki doživljaj ili iskustvo ,tako i ova djevojčica opisuje što je vidjela nešto predivno, kako otac seli iz čistilišta prema raju bila je sretna i raduje se uskoro susretom sa ocem kad završi ovaj život prolazni.


Tijekom 17. stoljeća, ožalošćena djevojčica prišla je benediktinskom opatu Millánu de Mirandu u samostanu Naše Gospe od Montserrata. Molila je opata da služi tri mise za njezina pokojnog oca. Mlada je djevojka bila potpuno uvjerena da će te mise ubrzati put njezina oca u nebo i osloboditi ga patnji čistilišta.

Dirnut djevojčinom djetinjom vjerom, opat je sutradan održao prvu misu. Tijekom mise djevojka je klečala i kad je podigla pogled, ugledala je svog oca u blizini oltara gdje je svećenik držao misu. Opisala je svog oca kako “kleči, okružena zastrašujućim plamenom” i nalazi se na donjoj stepenici oltara. . Svećenik je bio upozoren na ovu čudesnu pojavu i naredio je djevojčici da stave komad maramice na mjesto gdje je njezin otac klečao, piše Aleteia.org.

Maramica se odmah zapalila tako da su svi vidjeli, iako svećenik nije mogao vidjeti djetetova oca. Ovaj događaj predstavljao je njezina oca pročišćenog plamenom čistilišta. Služila se druga misa za pokoj duše njezina oca i djevojčica je opet vidjela svog oca.

Ovaj put je bio uz stepenicu stojeći pokraj đakona i bio je “obučen u odijelu živih boja”. U ovoj fazi njezin je otac još uvijek bio u čistilištu, ali ga plamen više nije doticao.

Na trećoj misi posljednji je put vidjela oca. Tijekom euharistijskog slavlja bio je “obučen u snježnobijelo odijelo”, ali onda se na kraju mise dogodilo nešto neobično. Djevojčica je uzviknula: “Evo mog oca koji odlazi i diže se u nebo!”

Hoćemo li i mi biti neosjetljivi na patnje tolikih koji čekaju na naše molitve u Čistilištu? Razmišljajmo i o tome da su duše iz Čistilišta uvijek čudesno pomagale svojim zagovorom onima koji su se za njih molili.

Više se nije morala brinuti za dušu svog oca jer je pouzdano znala da je on stigao do vrata raja.


www.rastimo-u-vjeri-com 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papa Franjo  je u svojoj propovijed nam govori da siromašne…