Domagoj i Krešo Jakumetović

SVIJET U KOJEM ŽIVIMO JAKO JE SUROV

Svijet u kojem živimo jako je surov, možemo reći da je svaki dan borba za preživljavanje. Neki se u toj borbi snađu a neki jednostavno padaju već u prvoj bitci.

Nije lako opstati u vremenu u kojem moraš pratiti njegov ritam i sve što ti taj ritam nameće i donosi a ostavlja tako malo vremena za posvećivanje sebi, svojim bližnjima i osobnom duhovnom životu. Zato mnogi koji upadnu u kolotečinu svakodnevice gube svoj vlastiti identitet. Postaju ono što svijet želi da budu i tako se pretvaraju u ono što u stvarnosti nisu.

Prvih dana kad sam došao na svoje radno mjesto imali smo jedno zanimljivo predavanje i to o majmunima.

Predavač je prisutne upitao: Znate li što se dogodi majmunu kojeg stave u kavez s ostalim majmunima.

Naravno da nisam odmah shvatio poantu jer sam se tek zaposlio.

Zatim je predavač nastavio: Nakon određenog vremena postati će kao i drugi majmuni u kavezu jer će se morati prilagoditi njima, te će samo na taj način postavši kao oni moći opstati među njima. Ako se ne bude prilagodio njima i ako im bude pružao otpor u tom slučaju će propasti.

I zaista je to tako. Prihvaćati sve i svašta što vam se kaže i naredi a protivi se vašoj savjesti narušava vam vaš unutarnji mir, a boriti se kao pojedinac protiv svih i svega jako je teško. Možemo samo zazivati pomoć Duha Svetoga da nas prosvijeti i pokaže nam što nam je činiti da ne postanemo robovi ovoga sistema. Ta za slobodu smo rođeni, a ne za život u sužanjstvu!

Bože, daj da nikada ne postanemo ono što drugi od nas žele da budemo. Ne daj da nas ovaj sustav zavede i odvoji od Tebe koji si nas stvorio da budemo ono što jesmo i da živimo u radosti i u slobodi koju nam jedino ti daješ. Hvala ti!


Krešimir Jakumetović, rujan, 2022., Osijek

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svake poruke koje prenose Vidjelica od Gospe budu većinom kratke…