Duhovna glazba

Svi se pitamo kako je nastala pjesma ”Odlučio sam slijediti Krista”? Ova istinita priča će vas iznenaditi!

Predivna pjesma koju možemo čuti preko YouTube videa ili cd koju pjeva Luka i drugi poznati pjevači vjerski pjesma, pjesma je danas popularna i pjeva se u svim prilikama i koncertima a tako i ova pjesma odlučio sam slijediti Krista..


Kada čovjek odluči svim srcem i dušom slijediti Krista i njegovi putem ići on je odabrao nešto najbolje koje traje vječno i trajno.

Svi ste čuli i vjerojatno pjevali poznatu kršćansku pjesmu ”Odlučio sam slijediti Krista”, no znate li kako je nastala? Ova istinita priča će vas oduševiti!

Postoji istinita priča o jednoj obitelji u jednom malom selu u Indiji. Ta obitelj je došla ka spasonosnoj vjeri u Isusa Krista.

Kad su seljani to čuli, gnjevni su se okupili i izgurali ih na javni trg. Ucijenili su ih, ako se ne odreknu svoje vjere u Krista, zasigurno će svi umrijeti.

Čovjek nije znao što bi odgovorio, osim da im citira riječi pjesme koju je komponirao kada je predao svoj život Kristu. Te riječi su bile:

„Odlučio sam slijediti Krista…
Nema povratka…“
Nakon toga, njegova su djeca stravično ubijena. Zatim je dobio još jednu priliku, sa životom svoje žene na kocki. Ipak, nastavio je pjevati:

„I da nitko neće, ipak ću ga slijediti…
Nema povratka…“
Nakon njezine tragične smrti, dana mu je konačna prilika da spasi samoga sebe. Unatoč tome, nastavio je pjevati:

„Križ preda mnom, svijet iza mene…
Nema povratka…“
„Stavite to dakle u srca svoja: nemojte unaprijed smišljati što ćete odgovoriti! Ta ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći usprotiviti niti suprotstaviti nijedan vaš protivnik. A predavat će vas i roditelji i braća i rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti. I svi će vas mrziti zbog imena mojega. Ali vam ni vlas s glave neće propasti. Svojom ćete postojanošću steći duše svoje“ (Luka 21,14-19).

„Ništa se ne boj onoga što ti je trpjeti! Evo, neke će od vas đavao baciti u tamnicu da budete iskušani; i imat ćete nevolju deset dana. Budi vjeran do smrti, i dat ću ti vijenac života. Tko ima uho, neka čuje što Duh govori crkvama! Onomu koji pobjeđuje neće nauditi druga smrt“ (Otkrivenje 2,10-11).

Iako su tog dana on i njegova obitelj ubijeni, dogodilo se čudo. Posijano je sjeme u srce poglavara tog sela, i nakon nekog vremena okupio je seljane na isti onaj trg i javno se odrekao svoje prijašnje vjere i objavio da je svoj život predao Isusu Kristu. Ubrzo se evanđelje proširilo na cijelu regiju i svi su slavili Boga, jer su vidjeli pravu vjeru i spoznali istinski Božji karakter zbog obitelji koja je vjerovala i žrtvovala svoje živote.

„Življenje vaše među poganima neka bude dobro, da u onome u čemu vas ogovaraju kao zločince, pošto promotre vaša dobra djela, proslave Boga u dan pohođenja“ (1. Petrova 2,12).

Stoga, dragi naši, nemojte se obeshrabriti, znajte da ništa nije bez razloga. Božja Riječ se nikad ne vraća prazna.
„Jer kao što kiša i snijeg padaju s neba i onamo se ne vraćaju, nego natapaju zemlju i daju da ona rodi i da iz nje nikne kako bi dala sjeme sijaču i kruha za jelo, tako će biti s mojom riječju kad izađe iz usta mojih: neće se k meni vratiti prazna nego će izvršiti ono što sam htio i uspjeti u onome zbog čega je poslah“ (Izaija 55,10-11).


Izvor: Biblijaiznanost.net

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Danas na stotine milijuna ljudi tvrdi da su kršćani. Ali…