Svetkovina Svih svetih

Svi sveti su zapovijedana svetkovina. To znači da bi svaki kršćanin trebao danas otići na misu.
Danas je također prilika da se izmoli potpuni oprost za neku dušu u čistilištu.

Na današnju se svetkovinu Crkva sjeća svih onih koji su već združeni s Bogom u raju. Svakako, svih kanonski proglašenih svetaca, ali i svih onih ljudi, koje svaki čovjek poznaje, koji su živjeli svetim životom, možda u tajnosti noseći svoju žrtvu ili pomažući drugima u skrovitosti. Spominje se svih onih koji, kako pjesma kaže, gledaju Boga oči u oči i u tom su susretu odabrali svetost. Kakav će biti susret kad mi budemo gledali Boga oči u oči?

U današnjim liturgijskim čitanjima Crkva pred nas stavlja odgovarajuća čitanja. U prvom čitanju govori o stočedrdesetičetiritisuće opečaćenih. To je broj punine. To znači da svi imaju priliku spasiti se. Svi smo opečaćeni krvlju Janjetovom. Isus je svojim uskrsnućem opečatio svakog čovjeka za spasenje. Da ovo ne bi ostalo nedorečeno, u evanđelju su pred Crkvu stavljena blaženstva. Blaženstva su plan, ideja, pomoć i vodič kako svatko može postići spasenje. Živeći po blaženstvima dolazimo do drugog čitanja u kojemu nas Ivan upozorava da nas svijet ne će prepoznati ako budemo djeca Božja. Živeći blaženstva uistinu postajemo djeca Božja. Postanimo i mi sveti! Ne mora biti kanonski, ne u cijelom svijetu, posvetimo se živeći blaženstva sa samim sobom, u svojoj obitelji, u svojoj zajednici. Pođimo od sebe i budimo mirotvorci, ponizni, krotki… To je put posvećenja koji Isus stavlja pred nas.

Svi sveti su zapovijedana svetkovina. To znači da bi svaki kršćanin trebao danas otići na misu. Danas je također prilika da se izmoli potpuni oprost za neku dušu u čistilištu.

Pogledajte blaženstva, jedno po jedno, zapitajte se koliko u svom svakodnevnom životu živite po njima, slijedite li blaženstva? Uzmite si vremena za ovo posljednje i donesite dobru odluku!


Autor: ofm.hr

960 total views, 2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: