Duhovnost

Svećenik upozorava: Molite svaki dan i ne propusti te jel inače padate duhovno bez molitve

Molitva je život s Bogom u ljubavi – Molitva je radosno sjedinjenje čovjeka s Bogom. Molitva je radosni i milosni susret s Bogom koji nas neizmjerno voli i uvijek ima vremena za nas i za naše brige.


On uvijek čeka da nas kao Otac zagrli i ohrabri, utješi i okrijepi na putu života koji nimalo nije lagan. To je ugodni i dragi razgovor čovjeka s Bogom. Svaki čovjek čezne da se susretne s Bogom.

Da se s njim sjedini u ljubavi. Da u Bogu nađe sve ono za čim njegovo srce čezne. Zato je molitva radosno sjedinjenje čovjeka s Bogom u ozračju vjere, ufanja i ljubavi.

Molite svaki dan u svojoj sobi i ne propuštajte niti jedan dan, jel ako se ne molimo onda se događa da duhovno padamo i oslabimo. Sotona ne voli kad molite i jedva čeka da vas zavede svjetskim događanjima koji nudi svijet prolazni.

Evo upozorenja arškog župnika, sveti Ivana Marie Vianney koji detaljno opisuje prvi znak otpada od Boga, trenutak kad možemo biti sigurni da je Sotona počeo činiti sve da nas uništiti.

“Poznato je, kako se sotona boji onoga, koji moli, jer ga gleda povezana s Bogom. I čini sve, da nas spriječi u molitvi. Kad sotona želi upropastiti neku osobu, počinje joj isticati odvratnost prema molitvi. Da, braćo moja, čim napustimo molitvu, trčimo velikim koracima prema paklu.

Nikad nećemo stići k dobrom Bogu, ako se ne prihvatimo molitve. Da, braćo moja, dobro obavljenom molitvom zapovijedamo Nebu i zemlji, i svi će nam se pokoravati.

Nikad ne zaboravite, da nam Bog svakog jutra priprema potrebne milosti, da sveto provedemo dan, jer On znade sve prigode, u kojima bi mogli sagriješiti, sve napasti, koje sotona sprema. Ako molite na koljenima, dat će vam Bog sve milosti, koje su vam potrebne, da ne podlegnete napastima.

Zato sotona sve čini, da zanemarite molitvu, jer on znade, ako vas je dobio na početku dana, siguran je za sve ostalo… Nemojte govoriti, da nemate vremena za molitvu… Nemojte se varati! Kako ćete se svidjeti Bogu i spasiti dušu? Tko će vam spasiti dušu, ako je izgubite. “Na zemlji smo kratko vrijeme… I krećemo brzo prema vječnosti…”


Izvor: Vjera.hr /Photo: stock.adobe

Autor: rastimo u vjeri.com


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Najveći kršćanski koncert se nastavlja dalje od Zagreba, Osijeka, Splita…