Crkva u svijetu

Sveti Otac Franjo stigao je u petak 5. ožujka u apostolski pohod Iraku.

Zrakoplov kojim je Papa putovao sletio je oko 12 sati po srednjoeuropskom vremenu (14 po lokalnom) u bagdadsku Međunarodnu zračnu luku.

Ondje mu je priređena svečanost dobrodošlice. Ispred zrakoplova dočekao ga je irački premijer Mustafa Al-Kadhimi. Nakon riječi dobrodošlice i rukovanja, djeca su Papi uručila buket cvijeća. Potom su se premijer i Sveti Otac u svečanom salonu zračne luke zadržali u kratkom privatnom razgovoru.

 

Nakon toga, Franjo se uz visoke mjere sigurnosti uputio prema Predsjedničkoj palači gdje će biti upriličena službena svečanost dobrodošlice i kurtoazni posjet predsjedniku Republike Iraka Barhamu Salihu. Papi su Iračani okupljeni na nekoliko mjesta duž ulica iskazali dobrodošlicu mašući vatikanskim i iračkim zastavicama.

Inače, kako je prenio Laudato, zbog Papina pohoda šijitska policijska skupina aktivna u Iraku proglasila je privremeni prekid oružanih napada.


Izvor: https://ika.hkm.hr/crkva-u-svijetu/papa-doputovao-u-irak/

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Vjernici koji se upisuju u masonska udruženja nalaze se “u…