Vijesti

Svećenik: Vjernici ne bi trebali ići kod gatariće da im kaže budućnosti, Jedini koji zna budućnost je Bog

Svako vjernik koji vjeruje u Boga i ide u crkvu nebi smion ići tražiti da mu gata i da mu kaže što će biti u budućnosti. Jedini koji to zna je Bog koji protiv gatanja, čaranja i drugih zla. Bog će se pobrinite za tvoj život.


Zašto katolik ne bi trebao vjerovati  u proricanja ili predviđanja za novu godinu? Otac Jorge Obregón LC, osnivač platforme za evangelizaciju New Fire, podsjetio je ljude koji traže gatare ili vidjelice da je “jedini koji zna budućnost” Bog.

“Moramo razumjeti da je jedini koji zna budućnost tvorac svih vremena i prostora, a to je Bog”, rekao je svećenik i pisac nekoliko knjiga o katoličkoj duhovnosti, u nedavnom intervjuu za ACI Prensa.

Uvjeravao je da druga stvorenja “mogu samo nagađati stvari koje će se dogoditi, kao što stari mudar čovjek predviđa sutra iz svog praktičnog i empirijskog iskustva, ali sigurnost ima samo Stvoritelj.”

U tom kontekstu upozorio je da “ako se muškarac ili žena pouzdaju u takve vrste iskustava ili ljudi, ne jamče ništa ili dopuštaju da njihovo povjerenje u Boga ustupi mjesto njihovom životu.”

“Ono što mogu pogoditi neće biti od Boga. Bit će to na strani zloga i njegovih tajanstvenih sila. Nije u Božjem planu da ljudska bića znaju što če se dogoditi sutra”, izjavio je fra Obregón.

Osnivački vođa New Fire podsjetio je katolike da “u Bibliji vidimo u prvoj knjizi Samuela kako je Šaulovo savjetovanje s gatarom ili gatarom donijelo nesreću od strane njegovih neprijatelja. Isto opažamo i u Djelima apostolskim kod Šimuna koji je htio kupiti posebne moći.”

“Konsultirati ovu vrstu osobe znači staviti se u ruke biću koje je jednako slabo ili slabije od onoga koje se savjetuje. Treba se suzdržati od toga i puno moliti za one ljude koji to čine. Naša zagovornička molitva mogla bi donijeti veliko dobro u njihove živote“, rekao je.

Puno povjerenje u Boga u Novoj godini

Otac Obregón je naglasio da je katolik biće koje se potpuno uzda u Boga”, jer “tko se u Boga pouzda ne može biti razočaran”. Dodao je rečenicu svetog Pavla: “Ako je Bog sa mnom, tko protiv mene” (Rim 8,31).

„Sestra Faustina ostavila nam je lijepu molbu koja donosi toliko dobra svim ljudima na našem životnom putu koji uključuje mnoge neizvjesnosti: ‘Isuse, vjerujem ti.’ U toj frazi ništa se ne krije samo narodna pobožnost ili iracionalan način suočavanja sa životom, već se čovjek jača i održava na sili stvoritelja svemira”, razmišljao je.

Osim toga, uvjeravao je da “tko se uzda u Boga, ostvaruje 2. teološku krepost nade”.

“Katekizam Katoličke crkve, u brojevima 2110-2117, govori nam o pogubnosti našeg traženja drugih uvjerenja u praznovjerju, idolopoklonstvu, proricanju i magiji. One postoje oduvijek, nisu ništa novo i ne dovode do mira koji samo Bog može dati onima koji se pouzdaju u njega”, podsjetio je.

U drugom trenutku u intervjuu, fra Obregón je pozvao “da svi imamo u svojim molitvama one koji imaju to ponekad nepobjedivo neznanje” vjerovanja u proricanje, te razgovara s njima da ih obavijesti.

Na kraju je svim katolicima sugerirao da do 2022. godine ne zaborave “naporan i stalan rad”, kao ni “molitvu i pouzdanje u Boga”.

“Sada kada počinje godina, imajte iluzije i snove. Imajte ciljeve. U bilo kojoj dobi, bez obzira na to što je, morate živjeti s nadama i ciljevima koje želite postići. Uvijek postoji misija koju Bog daje svakome. Može se reći da Bog za svakoga ima projekt do kraja. Što je tvoje? Koja je trenutna? Posvetimo se tome profesionalno, s dobrim ljudima, s disciplinom, uvijek slušajući Božji glas koji nas vodi i održava, a ponekad i mijenja naš put”, rekao je.

„Ako to učinimo, Providnost nas nikada neće napustiti u našim zadaćama, jer će to u stvarnosti biti Njegove zadaće“, zaključio je otac Obregón.


Izvor: aciprensa.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Danas postoji puno molitva koje molimo ali ova koju sad…