Kultura

Svećenik Pellegrino Ernetti – Čovjek koji je gledao raspeće Isusa Krista

Od svih vjernika na zemlji, bio je jedan čovjek koji sigurno nije posumnjao u postojanje Krista.

Otac Pellegrino Maria Ernetti (1925–1994), bio je benediktinski monah iz opatije San Giorgio Maggiore u Veneciji, gdje je primao stotine ljudi tjedno na egzorcizije. Bio je poznat po svojim biblijskim i teološkim studijama.

Njegovo znanje iz različitih znanosti bilo je poznato i tako da su predstavljali sigurnu referentnu točku za vjernike koji su mu dolazili ne samo iz cijele Italije, nego i iz inozemstva, jer je bio i znanstveno najopremljeniji egzorcist našeg vremena.

Kako je završio kvantnu fiziku, pričao Kronovizoru (vremenski stroja koji omogućuje da pratimo posljednje događaje u realnom vremenu) nije toliko nevjerojatna kao i njegove tvrdnje da su mu u razvoju naprave pomogli znanstvenici Wernher von Braun i Enrico Fermi te da je pomoću njega fotografirao – Kristovo raspeće.

Godine 1997. Petar Krass objavio knjigu o životu redovnika i njegovom izumu.

Vatikanski arhiv otvoren je znanstvenicima 1881. godine, ali i sam arhiv, a posebno njegov strogo čuvani sadržaj, ostao je misterij za široku javnost do naših dana. Nije ni čudo, u njemu je 85 kilometara dokumenata po stalažama, pa i podzemnim prostorijama Vatikana.


Portal RASTIMO U VJERI

 

(Visited 162 times, 4 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
PONIZAN, A VELIK: ČOVJEK KOJI JE NACIJI VRATIO SAMOSVIJEST Ako…