Vijesti

Sv. Faustina: Kad budete vidjeli “iskra” koja će doći iz zemlje u Poljskoj to je znak da je blizu taj dan, najavljuje Isusov drugi dolazak


Pripremite te se za uskoro jedno čudo koje će se pojaviti na nebu poput “iskre” bit će vidljivo na nebu u poljskoj to će biti znak Isusa da je dolazak pred vratima. Dali ste spremni za taj slavni dolazak?

Isus je rekao svetoj Faustini da će iz Poljske doći “iskra” koja će pripremiti svijet za Isusov drugi dolazak. U Dnevniku svete Faustine ona piše o privatnom otkrivenju koje je imala o Isusu koji joj je govorio o Poljskoj „iskri“ koja će doći iz zemlje, najavljujući Isusov drugi dolazak. 

Portal Aleteia donosi dijelove iz Dnevnika sv. Fauistine i tumačenje sv. Ivana Pavla II. o njima: 

“Dok sam molila za Poljsku, čula sam riječi: Ja nosim posebnu ljubav prema Poljskoj, i ako budem poslušna Mojoj volji, Ja ću se uzvisiti u snazi i svetosti. Iz nje će izaći iskra koja će pripremiti svijet za Moj konačni dolazak.” Dnevnik, 1732 

Ove zagonetne Isusove riječi nikada nisu u potpunosti objašnjene i bile su predmet mnogih tumačenja tijekom godina. Prilikom posjeta Poljskoj 2002. godine, sveti Ivan Pavao II. citirao je ove Isusove riječi i vjerovao da se odnose na pobožnost Božanskog milosrđa. 

Danas, dakle, u ovom Sjaju, želim svečano povjeriti svijet Božanskom milosrđu. Činim to sa gorućom željom da se poruka Božje milosrdne ljubavi, ovdje naviještena preko svete Faustine, obznani svim narodima na zemlji i ispuni njihova srca nadom. 

Neka ova poruka zrači s ovog mjesta do naše voljene domovine i diljem svijeta. Neka se ispuni obvezujuće obećanje Gospodina Isusa: odavde mora izići “iskra koja će pripremiti svijet za njegov konačni dolazak” (usp. Dnevnik, 1732). Ovu iskru treba zapaliti Božja milost. Ovu vatru milosrđa treba prenijeti svijet. U Božjem milosrđu svijet će naći mir i čovječanstvo pronaći sreću! 

Povjeravam ovu zadaću vama, draga braćo i sestre, Crkvi u Krakovu i Poljskoj i svim zavjetnicima Božanskog milosrđa koji će ovdje doći iz Poljske i iz cijelog svijeta. Budite svjedoci milosrđa!” 

Neki vjeruju da nisu samo sveta Faustina i poruka Božanskog milosrđa, već i sveti Ivan Pavao II., zajedno bili poljska “iskrica” svijetu. Iako ne znamo dan, niti sat Isusova drugog dolaska, možemo se i danas pripremati, uranjući u poruku njegova Božanskog milosrđa. Bog želi da upoznamo ljubav i milosrđe koje ima prema čovječanstvu, a sveti Ivan Pavao II. vjerovao je da je ova poruka protuotrov za nasilje u svijetu. 

Na svakom kontinentu, iz dubine ljudske patnje, kao da se uzdiže vapaj za milosrđem. Gdje dominiraju mržnja i žeđ za osvetom, gdje rat nedužnima donosi patnju i smrt, tamo je potrebna milost milosrđa da bi se smirili ljudski umovi i srca i da bi se uspostavio mir. Gdje god nedostaje poštivanje života i ljudskog dostojanstva, potrebna je Božja milosrdna ljubav, u čijem svjetlu vidimo neizrecivu vrijednost svakog čovjeka. 


Izvor:  Aleteia

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Premda nam se čini kako je Korizmeno vrijeme, vrijeme velikog…