Duhovnost

Susret s Isusom utiskuje u dušu čovjeka božanski život

edan od one dvojice, koji su čuvši Ivana pošli za Isusom, bijaše Andrija, brat Šimuna Petra. On najprije nađe svoga brata Šimuna i reče mu: »Našli smo Mesiju!« što znači »Krist — Pomazanik.« Dovede ga Isusu, a Isus ga pogleda i reče: »Ti si Šimun, sin Ivanov! Zvat ćeš se Kefa!« — što znači »Petar — Stijena.«  (Iv 1, 35-42)

Svaki susret utiskuje u dušu čovjeka nešto od kvaliteta druge osobe. Zbog toga nas susreti obilježavaju, donose radost ili žalost, preko susreta rastemo i sazrijevamo, te nas susreti oblikuju do onoga što trenutno jesmo.

Susret s Isusom utiskuje u dušu čovjeka božanski život, onaj život kojega Isus posjeduje u sebi. I u tom susretu čovjek otkriva samoga sebe: u svjetlu Božje istine o samome sebi počinje sebe doživljavati onako kako ga doživljava sam Bog. Isus čovjeku otkriva novi identitet, novi život i životno poslanje. A to poslanje jesu novi susreti u kojima se druge poziva i dovodi Isusu, kako bi oni našli svoj vlastiti identitet i najdublji smisao svoga života.

 

Autor:  don Boris Vidović

(Visited 394 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papa licemjernim vjernicima poslao oštru poruku... Papina kateheza na općoj…