SUSRET IVIĆA PAŠALIĆA I SV. PADRE PIJA: Upitao sam ga što mi je činiti, rekao mi je…’

SVJEDOČANSTVO PROMJENE ŽIVOTA

‘Padre Pio otkrio mi je što moram činiti ‘


U razgovoru za Book, mjesečnik za promicanje nove evangelizacije prije nekoliko godina svjedočio je bivši Tuđamanov savjetnik Ivić Pašalić koji se u potpunosti okrenuo Bogu. Otkrio je kako se prije velikog preokreta u životu 2006. godine nije preispitivao kakav je i u čemu griješi te da je za Boga uglavnom ostavljao svetu misu nedjeljom.

No, zahvaljujući susretu s Kristoforima, društvom koje se bavi promicanjem kršćanskih vrednota, u potpunosti se okrenuo istraživanju i učenju katoličke vjere.

Govoreći o svom kršćanskom življenju, Pašalić je otkrio i utjecaj sveca Padre Pia u njegovu životu.

“Nastojim svakodnevno čitati Bibliju i pomoliti se, nastojim što češće okupiti obitelj na zajedničku molitvu krunice. Što se tiče planova za budućnost, odgovor sam dobio prilikom posjeta mjestu u kojem je živio i radio Sveti Padre Pio. Sjedeći u hotelskoj sobi, prije spavanja sam u molitvi upitao Padre Pija što mi je činiti, što bih zapravo trebao raditi. U sebi sam u jednom trenutku čuo ovo: Spašavati duše“, otkrio je Pašalić.

Na pitanje kako se nosio sa spoznajom kad mu je supruga Ksenija prije desetak godina doživjela susret s katoličkom obnovom u Duhu Svetome, Pašalić je istaknuo kako je njegova supruga u to vrijeme bila aktivna u molitvenim zajednicama u Zagrebu.

“Bila su to vremena nakon smrti predsjednika dr. Franje Tuđmana, u kojima sam bio izložen užasnim progonima, optuživan, prozivan, napadan… Sve je to imalo i ozbiljnije posljedice na našu cijelu obitelj. Bilo nam je vrlo teško. Ksenija je u tim okolnostima odlazila na molitve u molitvene zajednice, ali ja nisam tome posvećivao neku posebnu pažnju i važnost. Mislio sam, ako joj to pomaže, neka ide. U jednom mi se trenutku ipak činilo da pretjeruje pa sam i prigovarao. Sve u svemu, nisam zapravo shvaćao o čemu se zapravo radi”, ispričao je Pašalić.

“Jedan od zaključaka, do kojeg sam došao na temelju svoga života, jest da postoji vrlo malo istinskih prijatelja. Ako ih imaš, čuvaj ih i posveti im vrijeme i pažnju, pokaži im da ti je stalo. Shvatio sam da se isplati boriti za načela, temeljna uvjerenja. Svako odstupanje od Božjih načela, pravila i zapovijedi, velika je greška koju ćemo skupo platiti. Zato bih na smrti svojoj djeci rekao samo jedno: Uzdajte se u Boga i u svim svojim postupcima i odlukama slijedite Isusa Krista. Kad budete dvojili kojim putem ići, upitajte se što bi Isus učinio te tako činite i vi”, poručio je tada Ivica Pašarić 

 

Autor: theworldnews.net

 9,181 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.