Susret hrvatskih rimskih studenata i koncert!

Prigodom ovogodišnje proslave blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana  Merza, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima, u Rimu, u nedjelju 7. svibnja 2017.  godine će se održati,proljetni susret hrvatskih rimskih studenata. Sv. misu će, s početkom u 18.00 sati, predvoditi i na istoj propovijedati, isusovac, p. Alan Modrić, doktorand kanonskoga prava na Papinskom Sveučilištu Gregorijana. Svi prisutni svećenici mogu koncelebrirati.

Pod misom će pjevati Akademski muški zbor Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, pod ravnanjem mo. Josipa degl’Ivellio-a. Nakon euharistijskoga slavlja, Zbor će u prostoru crkve održati i kratki prigodni koncert, sakralne tematike.

Poštovane slušatelje također obavještavamo da će Akademski muški zbor Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u Rimu, povodom 100. godišnjice rođenja najvećeg talijanskog skladatelja crkvene glazbe, Domenica kardinala Bartoluccia (7. 5. 2017.), održati i veliku turneju s nizom koncerata u organizaciji Zaklade Domenico Bartolucci,iz Rima. Zbor uživa i podršku slijedećih institucija:

Veleposlanstva RH u Italiji i pri Svetoj Stolici; Senata Republike Italije, Ministarstva kulture Republike Italije, Papinskoga Vijeća za kulturu, Sikstinske kapele i Papinskog Instituta za crkvenu glazbu. Napomenimo i to da je riječ o najvećem hrvatskom muškom zboru, s oko 50 članova, a osnovan pred nešto više od godinu dana (siječanj 2016.). Podatke o koncertima, možete vidjeti:

6. 5. 2017. svetište San Salvatore in Lauro u 18 sati, MISA koju predslavi kardinal Dominique Mamberti
6. 5. 2017. svetište San Salvatore in Lauro u 21 sat KONCERT
7. 5. 2017. Papinsko Sveučilište Antonianum u 10 sati MISA
7. 5. 2017. bazilika s. Lorenzo in Lucina u 12 sati MISA I KONCERT
7. 5. 2017. Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u 18 sati MISA I KONCERT

806 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: