Suočavaš se s neprijateljem koji je prejak za tebe? Odloži svoj mač i uzdaj se u Onoga koji će se boriti za tebe

Ako ste usred teške borbe, morate pročitati što je Bog rekao Zahariji!

NEMA NADE U POBJEDU U VLASTITOJ SNAZI

Ako ste spašeni – pokriveni ste Kristovom krvi i zaštićeni vjerom u njegovo djelo na križu za vas – ipak u vama još uvijek bijesne borbe. Neprijatelji vaše duše traže da vas proždru te ste i dalje uključeni u bitku sa sotonskim silama i utvrdama. Moramo zahtijevati silu koja nam je na raspolaganju kroz Božji Novi savez, ali ta sila dolazi jedino po vjeri.

Prorok Izaija je upozorio Izraela da neće moći pobijediti ako će se sa svojim protivnikom nastojati boriti u svojoj snazi. Izaija 31 savršeno oslikava sliku jalovosti pokušaja da se u bitku s neprijateljem ide u vlastitoj sposobnosti. Vjerujem da je ovo poglavlje slika i prilika neučinkovitosti naših pokušaja da porazimo požudu, loše navike, lako zavodljive grijehe, oslanjajući se na ljudske ideje i pomoć.

Ovo nam je poglavlje također primjer kako će se u posljednje dane grijeh umnožiti. Pismo kaže da će društvo postajati sve gore i da će Crkva biti preplavljena prevarama i demonskim naukama. Vjerujem da to već vidimo. Demonske horde infiltrirale su se u sve medije i svaki oblik tehnologije, preplavljujući našu kulturu bludnošću i perverzijama svake vrste.

Ako ste usred teške borbe, morate pročitati što je Bog rekao Zahariji: „Ne silom niti snagom, već Duhom mojim! – riječ je Jahve nad Vojskama” (Zah 4,6b).

„Od glasa Jahvina prepast će se (neprijatelj), šibom ošinut” (Iz 30,31). Izaija kaže: „Vaš Gospodin će se boriti za vas. On će učiniti da se njegov glas čuje i natjerat će sve vaše neprijatelje u bijeg.”

Suočavate li se u ovim trenucima s neprijateljem koji je prejak za vas? Ako je tako, Bog traži da jednostavno odložite svoj mač i uzdate se u njega da će se boriti za vas.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

 2,490 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.