Crkva u svijetu

Što možemo naučiti iz novog Uskrsa usred pandemije?

Suočen s novim Velikim tjednom koji će svijet živjeti usred krize zbog pandemije koronavirusa COVID-19, meksički svećenik Hugo Valdemar istaknuo je što možemo naučiti i što nam Bog želi reći u ovom trenutku.


Sa Razgovorom  fra Valdemar, zatvorski kanon Primate nadbiskupije Meksika, istaknuo je kako nas život ovih svetih dana još godinu dana s pandemijom uči da “nismo nepobjedivi, da nam je potrebno spasenje i otkupljenje”.

Osim toga, naznačio je, kriza koja živi svijet pokazuje nam »da je samo ujedinjena s Bogom, Kristom Gospodinom, moguće nadvladati grijeh i smrt«.

“Da danas, više nego ikada, trebamo prepoznati da smo bez Boga, bez njegove neizmjerne ljubavi koja se očituje kroz Isusa, predodređeni za propast i smrt. Da nas samo Isus može spasiti i da je spreman to učiniti za one koji mu vape i traže njegovu pomoć i milosrđe”, rekao je.

Cvjetnice, ove godine, počinje 28. ožujka ,a uskrs u nedjelju 4. travnja.

Prema podacima američkog medicinskog sveučilišta Johns Hopkins, u svijetu je od 26. ožujka ove godine od početka pandemije potvrđeno oko 126 milijuna slučajeva COVID-19.

Osim toga, na globalnoj razini premilulo je više od 2,7 milijuna ljudi. 
Fra Valdemar je ohrabrio katolike da ne zaborave da su oni koji dolaze “sveti dani, kao što se nekada reklo. Ovo su dani ‘štednje’, to jest, oni su prostor da rezerviramo naše vrijeme za  Boga.

Fra Valdemar je također poticao dolazak na sv misu gdje je to moguće, te da  se držate udaljenosti kako bi se spriječila i širila bolest.

Ovih dana, ohrabrio je, treba živjeti, moliti se i razmišljati kroz Sveto pismo o muci, smrti i uskrsnuću našeg Gospodina Isusa Krista”  

Ne samo kad je priprema Uskrsa uvijek i svaki dan trebamo se zahvaliti Gospodinu za svaki novi dan
čitati Bibliju i raditi za Gospodina.


Izvor: https://www.aciprensa.com/

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Pogledajmo jedan od njih. Taj će nas detalj dovesti do…