SRCEM UZ SRCE ISUSOVO

1. Duša žudi za ljubavlju Presvetog Srca

Kraljevstvo čiste Božje ljubavi još uvijek se ne može savršeno utemeljiti u tvojoj duši iz razloga što još nisi umro samom sebi. Zatraži ponizno od Isusa oproštenje za svoje nesavršenosti i moli Božansko Srce da ti, usprkos tome, dopusti da žudiš za čistoćom Njegove svete ljubavi.

Prema tome, razluči koja je tvoja dominantna mana i, tijekom ovog dana, započni s njome snažnu borbu. Stoga, često čini djela ljubavi, a ako ne možeš dovoljno ljubiti, uloži u to veliki napor. Isus će biti zadovoljan s tvojom dobrom namjerom i spustit će se nad tvoju bijedu koju će potom ražariti svojom ljubavlju i obogatiti svojom božanskom opremom (usp. Ef 6,13). Ponavljaj slijedeći zaziv što je češće moguće; on ima moć stvoriti od svakog vjernika, velikog sveca: Ljubim te Isuse! Želim te ljubiti! Želim za Tebe izgorjeti iz ljubavi

2. Duša službenica Presvetog Srca

Isus te je otkupio cijenom vlastite krvi, stoga nemoj živjeti za sebe samog, već za Njega samog. Budi Njegov prijatelj po ljubavi! Odnosno, oslobodi se svih ostalih robovanja i svih strahova; nemoj se udaljiti, nego dopusti sebi približiti se Onome koga jedinog ljubiš. Ništa nije tako slatko kao jaram ljubavi. Budi spreman s radošću izgubiti slobodu kako bi se mogao predati tom veličanstvenom služenju. Zaista, ne možeš oskudno ljubiti, slabašno djelovati i trpjeti bez hrabrosti za svog Učitelja, koji je sama Ljubav! Zaista, zadobit ćeš u posjed ono najuzvišenije, no ne zaboravi da je na tom putu važno imati povjerenja: ta će ista Ljubav biti tvoja snaga.

Kao pažljiv i ljubazan sluga, vodi brigu tijekom ovog dana da ispuniš i najmanju Učiteljevu želju; da odgovoriš na najmanji zvuk nadahnuća na koji se možeš odazvati. Nemoj ništa odbiti Ljubavi, a budi spreman sve uskratiti naravi: važno je odlučiti se hoćeš li biti sluga Prvog ili drugog. Ako pak nisi zadovoljan s time da budeš Isusov sluga, bit ćeš veoma nezadovoljan sa sobom. Bježi od takve nesreće!

Priveži me, Gospodine, nježno uza se! Ne mogu ljubiti ili služiti nikome i ničemu drugom osim Tebi.

Autor: Karmelićanke BSI

1,913 total views, 2 views today

Komentar

0 Comments

  No comments!

  There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

  Leave reply

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  %d blogeri kao ovaj: