Duhovnost

Sol je veliki Blagoslov i ima skrivene moći : Čudesna zaštita koje kršćani štiti a evo i kako

Blagoslov soli za koju nisu svjesni ili malo znaju o njoj a daje nam blagoslov veliki i veliku zaštitu za naše živote koje trebamo uzeti.

Za zaštitu i za ozdravljenje, za vjernike ali i za nevjernike

Blagoslovljena sol ima moć koje kršćani općenito nisu svjesni. To je sakramentalna zaštita koju možete koristiti na više načina u svom životu i u životima drugih. I dostupna je svima, čak i u najgorim okolnostima.

Ovdje ćemo govoriti o svemu što trebate znati o blagoslovljenoj soli, čemu služi i kako se koristi, kako s njom postupati, koje molitve je blagoslivljaju i tko to može učiniti, čak i koju vrstu soli koristiti. Nakon što to saznate više nećete sumnjati u sve što vam blagoslovljena sol nudi.

Lako je razumjeti zašto mi kršćani blagoslivljamo vodu, jer je neophodna za život, ne možete živjeti bez pitke vode, zato je koristimo npr. u krštenju. Ali blagoslivljamo i sol, jer je ona element zaštite.

Sol se od davnina koristila za očuvanje hrane i drugih stvari od kvarenja, za začinjavanje, a čak se koristila i kao lijek za sprječavanje infekcija. I od samog početka imala je sakralni i religiozni karakter, kako među poganima tako i među Židovima. Stoga je blagoslovljena sol element snažno povezan s duhovnom bitkom: zaštita od demonskih utjecaja. Demoni to mrze.

U antičkom svijetu sol je bila vrijedna supstanca, rimski vojnici su se njome često plaćali, pa otuda i riječ “plaća”. (“Sal” znači sol.) I na srodan način, simbolizirala je besmrtnost i očuvanje od duhovne pokvarenosti.

Također, sol je sama po sebi beskorisna, njena dobrota je dobra kao nešto drugo. Na primjer, sol ne jedemo samu; koristimo sol za aromatiziranje i konzerviranje drugih stvari. A ovo je metafora za naš duhovni život — i zapravo, cijeli naš život. “ Nemam smisla u svijetu bez referentne točke drugih.”

Katoličko shvaćanje onoga što je ljudsko jest da imamo smisao samo u onoj mjeri u kojoj živimo svoje živote za druge i za Boga, jer sol svoju vrijednost nalazi u očuvanju ili pročišćavanju drugih stvari. Tako se sol povezuje s gostoprimstvom, dobrim raspoloženjem, dobrodošlicom i ljubavlju prema bližnjemu, svim stvarima koje đavao mrzi.

Postoji nekoliko biblijskih odlomaka koji pokazuju ovo razumijevanje. U Knjizi o kraljevima 2:19 Elizej koristi sol za pročišćavanje vode izvora. Ezekiel 16:4 spominje korištenje soli na koži kako bi se spriječila infekcija. Isus je propovijedao o soli opisujući svoje izabranike kao “sol zemlje” u Mateju 5:13. I u Marku 9:50, Isus nas je podsjetio da je “sol dobra; ali ako sol postane bljutava, čime ćete je začiniti? Neka soli ne nedostaje među vama.”

Stoga je blagoslovljena sol jedan od sakramentala koje kršćani mogu koristiti za zaštitu i ozdravljenje. Prisjetimo se da su sakramentali sveti znakovi koji ljude raspolažu da primaju milost.

Dakle, njegova učinkovitost ovisi o vjeri i odanosti osobe koja ga koristi. Iako se njegova moć ne smanjuje na nulu vjerom ili nevjerom osobe, njezina je moć proporcionalna takvim kršćanskim atributima.

Dajte grešniku sakramentalno i nebeska snaga djelovat će u njegovom srcu, možda ne prema našim uvjetima, ali sigurno prema Božjim.

Tipičan slučaj je obraćenje nevjernika korištenjem Čudotvorne medalje. Pa, sol je sakramentalna baš kao i medalja.

Danas se svete soli u Crkvi posebno koriste za egzorcizme, za krštenje, ponovnu posvetu oltara i u nekim okolnostima blagoslov svete vode. A za koje stvari ljudi vjere mogu koristiti blagoslovljenu sol?

Stvoriti duhovnu barijeru zaštite u svojim domovima i otjerati zle duhove.

Blagoslovljenom solju možete posipati vrata, ulaze, ispod kreveta, ormare, ogledala, prozorske okvire i kutove sobe. Sol se može koristiti pri gradnji nove kuće posipanjem soli na temelj kuće. Ili se može koristiti za zaštitu druge imovine, kao što je automobil.

Također se može staviti u malu posudu, a zatim spremiti u vrećicu ili džepove. I njome možete blagosloviti članove svoje obitelji. Mnogo puta se koristi kombinacija vode i soli, blagoslovljena tako da se u vodu stavi zrno svete soli i lakše se poškropi.

Ured za egzorcizam nadbiskupije Manile podijelio je ovu jednostavnu molitvu kada koristite blagoslovljenu sol za blagoslov doma općenito. Glava obitelji vršit će duhovnu vlast nad imanjem koristeći blagoslovljenu sol i moliti:

“Pečatim ovu sobu, dom (ili bilo što drugo), Predragocjenom Krvlju Isusa Krista, našeg Spasitelja, (učinjen je znak križa) u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.”

Ova se molitva također može koristiti za blagoslov bilo kojeg posebnog posjeda.

A centar za egzorcistiku San Miguel Arcángel preporučuje ovu molitvu za specifičnu zaštitu od demona:

„Gospodine Isuse Kriste, Bože naš, (učinjen je znak križa) blagoslovi i zapečati svojom Predragocjenom Krvlju ovu spavaću sobu tvoga sluge (ime osobe). Neka on (ili ja ako molimo za sebe) bude zaštićen Tvojom milošću od svih napada protivnika. Za našu zaštitu, neka se s predanošću pripremimo za služenje Tebi sutra i svaki dan. Da Tebi uvijek vjeran, sluga Tvoj (imenuj jednoga) bude ubrojen među blaženike u Kraljevstvu, gdje živiš i kraljuješ (znak križa se čini) s Ocem i Duhom Svetim, u vijeke vjekova. Amen.”

A onda se stavljaju zrnca soli ili se posipa voda sa zrncima soli.

Također se blagoslovljena sol može koristiti za kuhanje. Možete čak posipati blagoslovljenu sol u svojoj kuhinji.

Kaže se da nekoliko zrnaca u pitkoj vodi ili koje se koriste u kuhanju ili kao začin za hranu pružaju nevjerojatne duhovne i fizičke dobrobiti. Blagoslovljena sol se čak može dodati u hranu kada idete jesti negdje drugdje ili kada kupujete gotovu hranu. Čak i ako je ne koristite za pripremu hrane, možete konzumirati blagoslovljenu sol prije odlaska od kuće radi zaštite i blagoslova.

Također možete koristiti blagoslovljenu sol kao duhovnu zaštitu tijekom putovanja. Može se koristiti u automobilima i hotelima u kojima odsjedate vi i vaša obitelj, ako u pokretu nosite malu bočicu blagoslovljene soli.

Ali važno je ne biti praznovjeran; morate koristiti blagoslovljenu sol bez da postanete paranoični. Uz korištenje blagoslovljene soli, kao i kod svakog drugog sakramentala, potrebno je koristiti zdrav i uravnotežen pristup.

Naša vjera mora biti usredotočena na Krista. Sjetite se slijepca u Ivanu 9, kojemu je vraćen vid, ne zbog blata i sline kojima mu je Gospodin pomazao oči, nego zato što je imao vjeru u Isusa.

Ali ako priznamo da smo u duhovnom ratu, zašto se ne bismo htjeli poslužiti alatima i molitvama kojima nas Crkva oprema da se bolje zaštitimo?

A kako dobiti blagoslovljenu sol da je možete koristiti? Ne kupuje se nego se pravi.
Poželjno je da to bude čista sol, kao što je prirodna kamena sol ili morska sol, ili košer sol, koja nema kemijskih dodataka.

I daje se u bilo kojoj količini svećeniku na blagoslov koristeći sljedeću službenu molitvu rimskog rituala:

“Svemogući Bože, molimo te da blagosloviš ovu sol, kao što si jednom blagoslovio sol koju je posipao po vodi proroka Elizej. „Gdje god se poškropi ova sol, otjeraj silu zla i uvijek nas zaštiti Prisutnošću svoga Duha Svetoga. Daj to po Kristu Gospodinu našem. Amen.” (Postoji i više uključenih molitvi.)

Kad idete pitati svećenika, ponesite molitvu sa sobom da je pročita, jer je vjerojatno ne pamti napamet.

A ako nemamo svećenika na raspolaganju, što da radimo? U slučaju da svećeničko posredovanje ne uspije, jer nemate tu mogućnost, vjernici sami mogu ići izravno Bogu.

Glava obitelji to može sam izvesti. Ali morate imati na umu da kada svećenik blagoslivlja, njegov blagoslov nije osobni, već iza sebe ima sve skupljene zasluge Crkve kroz stoljeća.

S druge strane, kada blagoslov provodi glava obitelji, potpora iza toga počiva samo na zaslugama osobe.

A kako se čuva blagoslovljena sol? Stavlja se unutar zatvorene posude kako s vremenom ne bi smanjila volumen.


Izvor: Spirit Daily

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Bogu hvala za još jedan duhovni koncert pogledaj srcem. Veliki…