SNAGA SVETIH MISA

Četrdesetnica svetih misa i pričesti kroz korizmu

Po jednoj objavi Bezgrešnog Srca Marijina, i po njezinu zagovoru, Trojedini Bog udjeljuje velike milosti za vršenje ove pobožnosti u Korizmi.

ČETRDESETNICA svetih misa mora se strogo obavljati u stanju milosti. Na početku pobožnosti mora se obaviti ispovijed, a zatim četrdeset dana svakodnevno prisustvovati svetoj misi i pričesti. Potrebno je svakodnevno moliti 1x Očenaš, Zdravo Marijo i Slava Ocu na nakanu Svetog Oca Pape da se svakodnevno zadobije potpuni oprost za svete duše u čistilištu, te svaki dan moliti krunicu i litanije Predragocjene Krvi Kristove.

Ako se ispune ovi uvjeti Trojedini Bog udijelit će slijedeće milosti:

– četrdeset neimenovanih duša bit će spašeno,

– četiri imenovane duše bit će spašene milošću Božjom,

– četrdeset duša će po zadobivenim oprostima onih koji obavljaju ovu Četrdesetnicu, biti oslobođeno iz svake razine čistilišta,

– i napokon, sigurni spas vaše vlastite duše i članova obitelji.

Ove brojne milosti i druge pojedinačne, bit će dane svakome koji želi ublažiti srdžbu Božju i zazvati njegovo Božansko Milosrđe.

Bezgrešno Srce Marijino blagoslivlja sve koji će biti nadahnuti da ispune uvjete ove velike Posvete da bi se spasila zalutala Božja djeca! U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

Zahvaljujemo i hvalimo bezgrješno milosrđe svoga Boga!

Nebo dopušta da se ova posveta vrši dvaput godišnje, ali one milosti i potpuno Obećanje zadobiva se samo u Korizmi, dok drugi put u godini, samo određene milosti. Ako se sveta misa propusti svojom voljom, onda se pobožnost mora ponoviti. Ova pobožnost je vrlo osobita i mnoge se velike milosti zadobivaju tijekom vršenja iste, što će pomoći onima koji je obavljaju da budu postojani.

Milost postojanosti daje se na trinaesti dan ove posvete. Bezgrešno Srce Marijino daje se da ojača vršitelje pobožnosti.

 


Pepelnica

Danas je Pepelnica ili Čista srijeda, spomendan kojim počinje korizma. To je dan pokore, razmatranja, strogog posta i nemrsa. Svećenici danas posipaju vjernike pepelom uz riječi: „Spomeni se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti“ ili „Obratite se i vjerujte Evanđelju!“ Pepeo je simbol pokore i poziv je kršćanima da razviju duh poniznosti i žrtve, ali također podsjeća da je Bog velikodušan i milosrdan prema onima koji mu se obraćaju pokorna srca. Dobiva se od blagoslovljenih grančica korištenih na Cvjetnicu prethodne godine.

 

izvor: rastimo u Gospodinu.com

2,630 total views, 8 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: