Duhovni savjeti

Smatraju da je loše biti sam. Je li to doista loše?

Mnogi ovu riječ krivo tumače. Tumače ju kao neku lošu situaciju. Smatraju da je loše biti sam. Je li to doista loše?


Živimo u svijetu gdje se sve brzo odvija. Nemaš vremena ni za što. Iz djeteta u odraslu osobu. Pitaš se na što si potrošio svo vrijeme koje ti je darovano; na izlaske, opijanja, ludiranja? Koliko si samo ljudi oko sebe učinio tužnim? Nisi svjestan toga. Zašto? Upravo zato što nisi razmišljao o tome.

Samoća, sama po sebi nama mladima je teška. Nekako je teško biti sam sa sobom i svojim mislima. Razmišljati o stvarima s kojim ne možeš pričati s ljudima.Ne razumiju te. Teško je svoju samoću podijelit s nekim. Upravo zato je lijepa. Ne možeš ju podijelit sa svakim, ali ako nađeš pravu osobu koja će shvatiti i razumijeti tvoju samoću, sretan si čovjek.

Često nemamo vremena biti sami ili se bojimo biti sami. Bojimo se tog mira koji u nama izaziva nemir. Zašto nemir? Zato što duša napokon progovara da nešto nije uredu. Živimo ubrzani život i zaboravljamo na Boga. Bog nam upravo kroz osjećaj samoće želi nešto reći. Želi nas potaknuti na razmišljanje o nama samima i o našem životu.

Tada zapravo shvatiš da sve što je na ovom svijetu, ostaje na ovom svijetu. Samo tvoja duša ide na nebo. Nemoj zaboravljati na potrebe duše, a to su molitva i Božja riječ. Nemoj se bojati samoće jer upravo ti kroz nju Bog odgovara. Nekad je nepodnošljiva i nemirna, ali shvatit ćeš jednog dana da je to sve bilo s razlogom. Upravo da ti budeš osoba kakvu je On htio. Njegovo voljeno dijete.


Autor: Ivana Lozančić  – www.mladikatolici.net/

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Isus obećava onomu čovjeku koji ide za njim da ne…