Duhovnost

Sluga Gospodina Padre Pio upozoruje : Iako je Bog naš dobri Otac, grijeh koji se teško oprašta ako zanemarujemo svoje kršćanstvo

Padre pio  je volio je  Boga   živio puninu svoga zvanja doprinoseći svojim služenjem spasenju čovjeka kroz posebno poslanje koje je obilježilo čitav njegov život.

Danas su njegove poruke koje je ostavio dok je bio među nama i dalje aktivne i snažne te nas ohrabruje kako rasti snažno u vjeri i živjeti za Gospodina. On je  bio poput apostole koje je širio evanđelje ljudima.

Adolfo Affatato jedan je od posljednjih živih duhovnih sinova Padre Pia. U dobi od 82 godine nastavlja službu govoreći i pišući o Padre Piu. Sljedeće je prilagođeno iz njegove knjige, Padre Pio i ja.

Jedne večeri Adolfo je pitao Padre Pia oprašta li Bog sve grijehe.

Odgovorio je: „Sine moj, Bog je dobar otac i svima oprašta. Ipak, jedan mu je grijeh teško oprostiti: “ljudska nezahvalnost.” Zatim je dodao: “Ali zna kako čekati.”

Ovdje se pojavljuje jedna od misija koje je Bog povjerio Padre Piu: vraćanje izgubljenih ovaca natrag u stado piše  Aleteia.

Jednog dana Adolfo je zamoljen da prati političara koji želi posjetiti Padre Pia. Upoznali su se na željezničkoj stanici u Foggii.

Tijekom ručka, njegov je novi prijatelj razgovarao na način koji je Adolfa učinio punim pretpostavkom. Naišao je kao netko tko je osjećao da može raditi što god želi. Dalje je rekao da je za život dao tri zavjeta, ali svaki put je propao. Sad kad je čuo za Padre Pia, rekao je da želi upoznati kapucinskog sveca i staviti se pod. njegovo vodstvo.

Kad su stigli u samostan u San Giovanni Rotondo, Adolfo i političar popeli su se na kat i pričekali da Padre izađe iz njegove ćelije. Kad je izašao iz svoje ćelije kako bi sišao kako bi čuo ispovijesti muškaraca, Padre je rekao: “Hvaljen Isus Krist”, braći po njegovom običaju.

Obraćajući se Adolfu, rekao je: “Koga to danas imate?”

Adolfo je odgovorio: “Oče, ovaj gospodin bi želio vaš blagoslov.”

Umjesto blagoslova, Padre Pio je rekao, “Lijepe, koga si to doveo ovdje. Recite mu da se tri puta zavjetovao i tri puta nije uspio. Ovo je zadnja prilika koju mu Bog daje. Trebao bi ići pred Presveti Sakrament i zatražiti oprost za svoje grijehe. ” Ne pozdravivši političara, sišao je stubama da čuje ispovijedi.

Adolfo je bio pogođen. Pa ipak, bila je to još jedna epizoda, jedna od mnogih, u kojoj je iz prve ruke doživio natprirodne darove Padre Pia.

Iako je Adolfo obično doživljava dražesnu, očinsku stranu Padre Pia, ovdje je bila njegova druga strana – grubi fratar koji je bio strog prema onima koji su griješili protiv Boga i zanemarivali svoje kršćanske dužnosti. Padre Pio je silno patio prije takvih manifestacija nezahvalnosti.

Nitko osim samog političara i Padre Pia nije točno znao za koje je grijeh kriv i kakve je zavjete prekršio. Imajući dar čitanja duša, Padre Pio je mogao vidjeti ono što drugi nisu mogli.

Adolfo je osjetio ledenu prazninu koja je u tom trenutku obuzela političara. Gledao je kako se slama u suzama, u krizi skupljenja.

Vlč. Onorato je kasnije rekao Adolfu da je te večeri pitao Padra Pija je li možda bio prestrog s tim političarom.

Padre Pio je bez oklijevanja odgovorio: “Da ste mogli vidjeti duše, u srcu tog čovjeka vidjeli biste, ne samo sedam smrtnih grijeha, već sedamdeset.”

Pokazujući na čašu vode na noćnom ormariću, nastavio je: „Vidite li onu čašu punu vode? Ako ga ne ispraznite od prljavštine i ne ispunite Božjom ljubavlju, mira nikada neće biti.”

Adolfo je kasnije čuo da je nakon tog susreta političar počeo radikalno mijenjati svoj život. Kroz Padre Pia, Božja snaga otključala je vrata njegova srca, blokirana ponosom i imetkom, i ispunila ih dobročinstvom.

Došlo je vrijeme. Kao što je Padre Pio rekao: “Bog zna kako čekati.”

Preko Padre Pia, Adolfo je shvatio da je zahvalnost vječna vrlina. Što više zahvaljujemo Bogu na onome što je učinio za nas, da više stvaramo uvjete za daljnji blagoslov. Bog više ništa ne želi, a mi uzvrati postajemo poput anđela spremni pomoći onima kojima je potrebna.


www.rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Papa Franjo kada je čuo da se u Hrvatskoj sprema…