Dnevna Misna Čitanja

Sin Čovječji ima biti podignut na nebo

Evanđelje i čitanje biblije svaki dan nam pomaže i ohrabruje da je čitamo kako bi zahvalili Gospodinu za novi početak dana i kako bi svoju dušu hranili Kristovim riječima  i hranili se iz Božje ( Svetog pisma)  riječ.


Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu
U ono vrijeme: Reče Isus Nikodemu: »Nitko nije uzašao na nebo doli onaj koji siđe s neba, Sin Čovječji.
I kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji tako ima biti podignut Sin Čovječji
da svaki koji vjeruje,
u njemu ima život vječni.

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.« (Ivan 3, 13-17)

Evanđelje dana – komentar
Na početku današnjeg odlomka iz Evanđelja je službena izjava o Isusovom božanstvu. Nitko nije otišao na nebo i, prema tome, nitko ne može imati savršeno znanje o Božjim tajnama, osim samoga Boga koji je postao čovjekom i sišao s neba – Isusa, druge Osobe Presvetog Trojstva. Sin Čovječji je prorečen u Starom zavjetu (usp. Daniel 7, 13) i dana Mu je vječna vlast nad svim narodima.

U ovom odlomku možemo vidjeti kako je središnja poruka naše vjere da Bog voli svakoga od nas te da nam je pokazao put do vječnog života. Možemo izvući nadu iz poruke da je Božji vlastiti Sin došao k nama da nas vodi u vječni život.
Kao što Sin Božji nije došao osuditi svijet tako ni mi ne bismo trebali osuđivati svijet ili njegove ljude. Svaki dan mogu zahvaliti za dragocjeni Isusov dar. Ali to nije samo dar za moju vlastitu korist: pripada svijetu. Kako mogu podijeliti tu dobru vijest s onima koji možda nisu primili ovu poruku spasenja?
Nastavi s molitvom

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog pisma:
Bog želi da svatko od nas zauvijek bude sretan s Njim u nebu. Nekoliko odlomaka iz Svetog pisma ovako prikazuje ovu utješnu istinu kao što je to prikazano u današnjem evanđelju. Svake godine na današnji dan Crkva obilježava spomen na otkriće pravog križa sv. Jelene tijekom iskopavanja u Jeruzalemu koje je odobrio njezin sin, car Konstantin.

Od tada je križ postajao sve više simbol kršćanstva pojavljujući se u umjetnosti, ali i u samim našim gestama. Trebamo razmišljati o tome kako činimo ”znak križa” kao ispovijest naše vjere.

Sv. Ivan od Križa, veliki španjolski karmelićanski mistik, imao je, pred sobom, viziju gospodara na križu. “Koliko me voliš?” upitao je lik na križu. “Ovoliko” stigao je odgovor kad je glava, smrću, pala na prsa.
Nastavi s molitvom

Sin Božji uzeo je našu ljudsku narav da obznani skriveno otajstvo vlastitog Božjeg života (usp. Marko 4, 11; Ivan 1, 18; 3, 1-13; Efežanima 3, 9) i oslobodi od grijeha i smrti sve koji povjeruju u Njega. Takvi ne primaju samo oprost, nego i život vječni.


autor: rastimo u vjeri.com

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Sigurno ima te puno vaših poznati osoba za koju ste…