I ti si pozvan na svetost i zato budi hrabrar.

Hrabrost nije gledati prema naprijed, hrabrost je gle­dati prema drugome.

I ti si pozvan na svetost i zato se trudi razumjeti druge. Nije teško razumjeti čovjeka, koliko je teško razumjeti svoga bližnjega.

I ti si pozvan na svetost i zato se nadaj. Čovjek se ne može nadati, a da cijeli svijet oko sebe ne čini optimističnijim.

I ti si pozvan na svetost i zato uvijek gledaj na nebo. S pogledom na nebo mijenja se svaka situacija na zemlji.

I ti si pozvan na svetost i zato daruj osmijeh drugima. Osmijeh je početak jednog novog svijeta i kad je sunce na zalazu.

I ti si pozvan na svetost i zato prihvaćaj životne poteškoće. Očistiti život od problema bilo bi nemoguće, to bi značilo očistiti život od života.

I ti si pozvan na svetost i zato raduj se. Čovjek od svake radosti ima onoliko koliko se i drugi raduje u toj njegovoj radosti.

I ti si pozvan na svetost i zato voli druge. Razlog za današnji dan je osoba do tebe koju moraš voljeti, drugog smisla života nemoj ni tražiti.

I ti si pozvan na svetost i zato budi zahvalan za sve. Zahvalnost se sastoji u prepoznavanju blagoslova kojima smo obdareni.

I ti si pozvan na svetost i zato živi svaki dan njegovu puninu. Nije problem u tome što tako malo o životu znamo, nego u tome što tako malo živimo ono malo što znamo.

 

Mario Žuvela

1,037 total views, 2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: