Razno

Sestra Nathalie Becquart – redovnica, ksaverijanka i prva žena koja je imenovana za podtajnicu Biskupske sinode. Imenovao ju je Papa Franjo.

Čestitke papi Franji zbog priznanja ženama zbog njihove nemjerljive uloge u Crkvi i društvu. Prvi put u povijesti Vatikana.


Vatikan je naglasio da se ta uloga “bitno razlikuju od svećeničke službe”, odnosno nisu korak prema tome da se se ženama jednog dana dopusti zaređivanje za svećenicu.
U novom koraku prema većoj ravnopravnosti žena u Rimokatoličkoj crkvi, papa Franjo je službeno dopustio ženama da čitaju na liturgijama, budu ministrantice i dijele pričest.
Papa je tako formalizirao ono što se već godinama događa u brojnim zemljama.

Papa Franjo navodi u dekretu “Spiritus Domini” (Duh Gospodnji) da je odluku donio nakon teološkog promišljanja i savjetovanja sa papom u miru, Benediktom XVI.
Dodao je da su brojni biskupi diljem svijeta rekli da je promjena nužna kako bi se odgovorilo na “potrebe vremena”.
https://youtu.be/xDeiAEtA8NA


Izvor: https://www.rfi.fr/fr/europe/20210207-vatican-nathalie-becquart-une-religieuse-fran%C3%A7aise-promue-%C3%A0-la-curie-par-le-pape

(Visited 59 times, 1 visits today)

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Još u svome djetinjstvu čuo sam kako se moja majka…