Kada se molimo Bog se zbližava s našim srcem!

Kada se molimo Bog uvijek čuje više od onoga što mu kažemo, jer on sluša naše srce, sluša ono najdublje u nama što se ponekad bojimo izustiti, sluša onaj najranjiviji dio nas kojega se bojimo pokazati, sluša ono najdublje u nama čega najčešće nismo ni svjesni.

Kada se molimo Bog nam daje više i bolje nego što tražimo jer zna da su naše želje ponekad poput želja male djece koja jako brzo prerastu ono što od roditelja traže pa nakon nekog vremena to odbacuju

Kada se molimo Bog nas uvijek uči ono što trebamo znati, koliko god to ponekad bilo bolno i teško prihvatiti, ne ono što godi našim ušima. Otvara nam oči za stvarnost koju nismo vidjeli i koja nam je često bila skrivena zbog naših slabih pogleda ili grijeha koji su nam priječili pravi pogled. Kada se molimo Bog budi u nama one snage koje smo često mislili da nam nedostaju, kojih ponekad nismo ni bili svjesni jer smo uvijek bili usmjereni na stvari koje nam nedostaju.

Kada se molimo Bog nas uzima onakve kakvi jesmo i pretvara nas u onake kakvi želimo biti. On ne postavlja uvijete govoreći nam „budi to i to“ i „dobit ćeš to i to“. On nas prihvaća bezuvjetno, ali želi našu korjenitu promjenu radi nas samih, a ne radi nečega izvan nas. Kada se molimo Bog ne gleda na naše riječi i fraze, on gleda na našu vjeru, gleda na našu otvorenost prema njemu, ali istovremeno i našu otvorenost prema našim bližnjima.

Kada se molimo Bog se zbližava s našim srcem, miče iz njega sve ono hladno i negativno, a daje nam novo srce, srce poput svoga srca. Kada se molimo postajemo više ljudi i više međusobno braća i sestre. Ukoliko se ta promjena ne vidi na nama nešto u našoj molitvi nije bilo molitva, nešto je u njoj daleko od naše iskrenosti i prave biti. Tek kada srcem počnemo moliti počinjemo razumjeti Boga i otkrivati njegovu prisutnost u svom životu.

 

Autor: Mario Žuvela

1,598 total views, 4 views today

Facebook Comments

Admin

2 komentara

  1. Avatar
    dubravka svibanj 22, 2017

    Bože ti si tu kraj mene i želiš mi pomoći u mome ozdravljenju,čuj moje molitve i riješi me bolesti.Hvala Ti od srca molit ću se svakog trena za pomoć koju mi pružaš.Slavim te Bože i hvala od srca.

  2. Avatar
    dubravka svibanj 22, 2017

    Dragi Bože ti si moj najveći prijatelj i liječnik ti mi možeš i hoćeš pomoći u svim mojim nedaćama,znam da me čuješ i znaš sve o meni i bolesti koja me muči.Molim ti se da mi pomogneš ozdraviti .Ja vjerujem u tebe i znam da češ me ojačati i dati snagu mome životu.Bože pomozi mi u mojoj boli ti si moj spasitelj koji može i hoće sve da ozdravi tijelo i duša moja.Zahvaljujem ti spasitelju moj i volim te na sve vjekove.Amen.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: