Kultura

SaRaLu – Unikatni nakit s vjerskim motivima. Izrađen s ljubavlju samo za Vas!

SaRaLu priča o unikatnom nakitu s vjerskim motivima.

Zašto SaRaLu? Zašto krunice? Zašto poludragi kamen?


Kad sam bila dijete, tata je radio u veleprodaji repromaterijala i poludragog kamenja. Ne znam kako, ali odlučio je da ćemo izrađivati nakit. Najprije mala, potom velika obitelj radila je ogrlice, narukvice, konavoske naušnice,  sve u 16, na velike količine. Mama, tata, baka i nas četvero klinaca nizali smo perlu za perlom, rezali, savijali žicu, natjecali se tko će napraviti više komada. Peti klinac je bio premali, on i djed bili su moralna podrška.

Napredovali smo, bili sve bolji i brži u proizvodnji, ali nikad se nismo obogatili. No, to nam i nije bio cilj. Cilj nam je bilo zajedništvo, suradnja , obitelj na okupu. Mi djeca smo bili presretni jer smo bili korisni, a i bilo je zabavno. Tu i tamo je pao i džeparac. S vremenom se proizvodnja smanjivala, došla je konkurencija s puno povoljnijim, ali i nekvalitetnim nakitom. Odlučili smo malo sve staviti po strani jer život je donio i neke druge prioritete.

Završila sam srednju školu, našla posao, upisala faks, ispisala se s faksa. Nakon nekoliko mjeseci dala sam otkaz na poslu i zbog viška slobodnog vremena, u želji da ne dangubim, tražila sam tatu da mi donese materijal da mogu raditi nakit. Trajalo je kratko jer sam našla novi posao.

Nekoliko godina kasnije, život je opet pisao nove stranice pa je došlo moje dijete. Predivno malo mirišljavo stvorenje. Dva dana po porodu završila je na intenzivnoj s nekoliko dijagnoza. Dok sam tako bila slomljena, a njenu bol ne mogu niti zamisliti, počela sam moliti krunicu. Posebnu krunicu. Krunicu Djetetu Isusu. Svaka 3 sata, dok su ostale rodilje dojile svoju djecu, ja sam molila.

I tako, nakon 3 tjedna napokon smo otišle kući. Ne bez dijagnoza, ali žive. Dijagnoze su je pratile i prate dan danas, kao i krunica Djetetu Isusu. Sigurna sam da je krunica i Isus sam napravio čudo i iz mog djeteta izvukao najviše i najbolje.

Došlo je drugo dijete pa treće. Njihova su se imena sasvim spontano složila u lozinku koju sam trebala za nešto – SaRaLu. Znala sam da će ta obična lozinka postati nešto više.

Pogledajte i ostale krunice i nakit s vjerskim motivima.

 

                 

 

Dogodile su se mnoge lijepe, ali i ružne stvari pa sam odlučila promijeniti ono što mogu. Pala mi je na pamet ideja da prestanem pušiti cigarete (neki porok sam morala imati :D) i počnem te novce koristiti za nešto dobro i pametno. Što može biti ljepše i korisnije od krunice? I to ne bilo koje, pogađate. Krunica Djetetu Isusu je bilo ono što želim raditi i širiti dalje. Pokupila sam sve materijale koje sam imala i umjesto kupovanja cigareta, mjesečni iznos koji sam na njih trošila utrošila sam na nadopunu materijala.

Krunica jedna, pa druga. Pa narukvica. Gospina krunica. I tako je krenula SaRaLu priča. Vrijeme i moji divni kupci i prijatelji doveli su svojim idejama i željama do svega onoga što u web-trgovini možete vidjeti. Do napretka u svakom smislu. Svaki komad nakita ili krunice je zaista napravljen s puno ljubavi i zadovoljstva. I dok god radim sa srcem, bit će dobro. Tako učim i djecu, što god radili, radite sa srcem.

A zašto poludragi kamen? Zato što me podsjeća na djetinjstvo, moju obitelj. Zato što je prirodan, fin i trajan.

Klaudija Cvetko – SaRaLu unikatni nakit!


 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Apsolutno nevjerojatno i čudesno zadesilo je hodočasnike u Svetoj zemlji…