S darom razuma u nerazumnom svijetu mijenjajmo ovaj svijet!

Potreban nam je dar razuma u ovom svijetu koji ponekad izgleda tako apsurdan i kontradiktoran u onome što vidimo i onome što se iza toga nalazi.

Potreban nam je dar razuma da imamo jedno čvrsto uporište i jasan put pred sobom, da ne skrenemo u neke zablude koje se na svakom koraku nude, ili se izgubimo u nekoj fikciji koja se prikazuje istinom. Potreban nam je taj dar Duha Svetoga da u svijetu oko sebe znamo da smo u konačnici u rukama dobroga Oca, koji nas kroz sve to vodi naprijed prema konačnom zajedništvu sa sobom.

Koliko je nekada nelogičnosti, nepravde i nerazuma u svim porama osobnog i zajedničkog života, da se zapitamo kako možemo biti sigurni i zaštićeni od svih laži i prevara, od svih podmetanja i izdaja. Čovjek se nekada začudi koliko je samo nerazumnosti i u njegovom vlastitom ponašanju, pogotovo kada vidi da donosi odluke koje ga zapravo ponižavaju, vrijeđaju njegovo dostojanstvo, uzimaju njegov mir i čine ga nesretnim, a sve zbog vlastitog ega.

Potreban nam je dar razuma da znamo kako se ophoditi s ljudima. Ljudi nas često povrijede, a onda se ponašaju kao da smo mi to njima učinili. Ponekad tolerirate sve ono što vam govore i čine, trpite nepoštivanje, a oni vas smatraju pomalo glupavima jer im dajete šansu, jer vjerujete u njihovo bolje lice. Potreban nam je dar razuma da ne djelujemo samo na temelju trenutnih emocija povrijeđenosti, već da gledamo širu sliku i svijet iz Božje perspektive.

Potreban nam je dar razuma da shvatimo da naši problemi nisu trajni, već da će proći kao što sve prolazi i da samo trebamo izdržati, i ne predati se. Potreban nam je dar razuma da shvatimo koliko je prema drugima potrebno, ne samo biti razuman, već pokazivati i osjećaje da bi se osjetili voljenima i prihvaćenim, i da bi nam zajednički život bio bolji. Potreban nam je dar razuma da shvatimo da je cijeli naš život jedna velika škola, u kojoj svakoga dana učimo kako zajedno živjeti, upoznavati Boga, međusobno se ljubiti i k Njemu doći.

 

Autor: Mario Žuvela

1,713 total views, 4 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: