ROBERT KRISHNA – Od hinduista preko ateista i anglikanca do katoličkog svećenika

Izvorno hinduist, s deset godina postao je ateist, a u tinejdžerskim godinama, deklarirao se kao agnostik.

15 srpnja fr. Robert Krishna biti će zaređen za svećenika u Sydneyu u župi sv. Benedikta. Ovo ne bi bilo ništa neobično da fr. Robert nije ima malo drugačiji životni put.


Rodio se u Bangaloreu, u Indiji. Izvorno hindus, s deset godina postao je ateist, a u tinejdžerskim godinama, deklarirao se kao agnostik. S nepunih 18 godina, stigao je u Australiju i započeo znanstveni studij na Sveučilištu u Syendyu, nadajući se kako će magistrirati prirodoslovne znanosti.

2001., nakon tri godine studiranja, odlučio je kako taj studij ipak nije njegov životni poziv. U tom razdoblju, počeo je patiti od depresije. Filozofska strana njegove depresije odnosila se na pitanje njegova života i prosudbi, svijeta općenito i njegove transcendentalne vrijednosti. Činilo mu se kako su svijet i ljudska bića imali vrijednost jer ih je cijenio netko koji nije prolazan; a to je Bog. Jedini dokaz transcendentalne vrijednosti svijeta bio je Isus Krist, koji
nije bio mit, stvarno je postojao.

U međuvremenu, počeo je pohađati anglikansku crkvu te je i kršten u rujnu 2002. godine. Tada je shvatio i to kako Isus nije samo povijesni lik nego osoba kojoj se možemo približiti.
Fra Robert se na Sveučilištu u Sydneyu susreće s katolicima. Dojmila ga se činjenica kako su mnogi od njih bili sretni jer su živjeli u skladu s naukom Crkve.

– Preobratio sam se zahvaljujući njihovu primjeru i razgovoru, a ne zbog njihovih argumenata – rekao je jednom prilikom fr. Robert.

Na jednom susretu studenski kapelana Roberta Haddada rekao mu je da nikad neće dobiti sve odgovore na svoja pitanja i da će jednom morati učiniti iskorak prema vjeri. Fr. Robert nije bio zadovoljan porukom ali je nakon nekog vremena spoznao kako je to istina. 2003. godine postao je članom Katoličke Crkve, a godinu kasnije primio je sakrament svete potvrde koji mu je podijelio biskup Anthony Fishera, a krizmani kum mu je bio kapelan Robert Haddad.

U međuvremenu fr. Robert je upoznao dominikance koji su mu bili primjer u molitvi i predanosti u proučavanju i propovijedanju. Postao je jako pobožan sv. Augustinu čija ga je priča o obraćenju i učenju o milosti utjelovljenja privukla. Nakon dugog razdoblja razlučivanja i kušnje, 2010. godine, primljen je u Dominikanski red. Uzeo je ime ‘Robert’, po fra Robertu Mutlowu, posljednjem australskom dominikancu koji je umro prije ulaska u Red. On je bio je primjer Božje velikodušnosti.

– Svjestan promjene koju je Bog napravio u mome životu osjetio sam potrebu približiti Boga ljudima, osobito kroz sakramente, Sveto Pismo, povijest i život Crkve – rekao je fr. Robert.

Nakon što ga je biskup, Anthony Fisher krizmao, prošle godine ga je zaredio za đakona tijekom jubilarne proslave 800. godine od osnutka Dominikanskog reda, a 15. srpnja u crkvi sv. Benedikta u Sydneyu, fr. Robert će biti zaređen za svećenika. To je vrhunac dugogodišnjeg traženja istine, dobrote i ljepote koja zrači s lica Isusa Krista.

 

Autor: catholicweekly.com.au/Laudato/D.T.  Photo: catholicweekly.com.au

 

2,647 total views, 6 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  <

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

  Hide Related Posts
  %d blogeri kao ovaj: