Duhovni savjeti

Put ostvarenja kršćanskog poslanja ostvaruje se u milosrđu!

Drugi korizmeni tjedan započinjemo u snažnoj perspektivi preobraženja. Put ostvarenja kršćanskog poslanja ostvaruje se u milosrđu.


Milosrdan je svatko onaj koji ima milosrdno srce. Onaj koji pomaže potrebnima, onaj koji umije slušati i utješiti. Naši životi su prepuni poteškoća. Nema dana da ne prolazimo razne uvrede i poniženja. Čini se kako je današnje vrijeme svedeno trajno na nekakvo poniženje. Ponizi drugoga kako bi se uzdigao. Blaćenje i ogovaranje sveprisutni su. Srca su nam izranjavana i odbačena.

Danas Krist pristupa k nama kako bi nas oslobodio ovih nedaća i nesigurnosti. Poučava nas kako živjeti dobro. „Ne sudite i nećete biti osuđeni. Ne osuđujete i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se. Dajte i dat će vam se mjera dobra, preobilna.“ Ovi spasonosni savjeti iziskuju ustrajan rad na sebi. Neka današnji dan bude prepun Božjeg milosrđa u vašim životima.


Autor: don Damir Bistrić

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Pomoći bolesnima te druge poučiti najboljem načinu na koji im…