Duhovnost

Pustena su četiri nebeska Jahaća Biblijski stručnjaci tvrde da su slomljeni pečati Knjige Otkrivenja

Biblijska proročanstva otkrivenja u samom svetog pisma opisuje četiri nebeska Jahača koji se spominju u bibliji i što onima piše.


Tko su četiri jahača apokalipse koja se spominju u Bibliji? U ovom članku donosimo neke važne činjenice o njima.

BIBLIJSKI znanstvenici su senzacionalno tvrdili da bi kraj svijeta mogao biti pred nama jer vjeruju da su četiri jahača,
koji donose smrt, rat, glad i bolest prije povratka Isusa Krista u svetoj knjizi, svi oslobođeni.
piše portal: mysticpost.com

Napisao CALLUM HOARE IZVOR DAILY EXPRESS

Četiri jahača Apokalipse pojavljuju se u Knjizi otkrivenja, gdje su imenovani kao Božja kazna, ali neki vjeruju da su analogija stvarnih događaja koji će se dogoditi u budućnosti. Otkrivenje 6 govori o svitku u Božjoj desnici koji je osiguran sa sedam pečata, koji, kada se otvori, poziva četiri bića koja jašu na bijelim, crnim, crvenim i blijedim konjima kako bi izazvala smrt, rat, glad i kugu. U njemu stoji: “Dana im je vlast nad četvrtinom zemlje da ubijaju mačem, glađu i kugom i divljim zvijerima zemaljskim.”

Biblijska bomba: Što svici s Mrtvog mora otkrivaju o Isusu

Kako 3000 godina star natpis dokazuje postojanje Davidove kuće
Godine 2005., bibličar Fred Dattolo objavio je članak u ‘Trubi’ u kojem je tvrdio da “galopirajući topot kopita četiri konja postaje sve glasniji i bliži”, navodeći da je buduća pandemija sve što je potrebno da se oslobodi posljednji Jahač , koji bi proširio bolest na četvrtinu svijeta.
Rekao je: “Četiri jahača prikazana su u 6. poglavlju Knjige Otkrivenja kao prva četiri od sedam pečata.

Ovi pečati su mjerila događaja posljednjih vremena koji vode do i uključujući povratak Isusa Krista.

“Ivan je svjedočio ovim živopisnim događajima u viziji koju je Bog Otac poslao Isusu Kristu, koji ju je dao anđelu da otkrije Ivanu – Otkrivenje 1:1.

Knjiga Otkrivenja upozorava na Četiri jahača
“Tada Ivan, kako mu je rečeno, zabilježi ono što je vidio u briljantnim proročkim slikama.”
Budući da pandemija koronavirusa trenutačno izaziva globalnu paniku, tvrdnje gospodina Dattola ponovno su došle u središte pozornosti, a neki tvrde da je COVID-19 zapravo znak Posljednjih vremena.

Jedan korisnik Twittera je rekao: “Četiri jahača Apokalipse koji predstavljaju rat, glad, pošast i smrt kako je opisano u Bibliji u Otkrivenju 6:2-8 najvjerojatnije uzrokuju ovaj koronavirus širom svijeta.
“Ne vidimo ih, ali možemo osjetiti njihov bijes posvuda.”

‘Ovo nije mitologija’ Nalaz u drevnom Izraelu ‘odgovara’ Bibliji
Drugi je dodao: “Što ako je pandemija korona virusa jedan od četiri jahača?
“Ovaj virus je blijedi konj i Jahač.”
A treći je izravno tvrdio: “Četiri jahača iz Biblije trenutno su aktivna.”
Prema Knjizi otkrivenja, postoje još tri pečata koja treba razbiti prije Drugog dolaska.

Bijeli konj
Izgleda da postoji veza između Isusovog proroštva na Maslinskoj gori u Matejevom 24. poglavlju i Otkrivenju 6. poglavlju. Prvo, primjećujemo da su učenici pitali Isusa dva pitanja: “Dok je zatim na Maslinskoj gori sjedio, pristupiše k njemu učenici nasamo govoreći: “Reci nam kada će to biti i koji će biti znak tvojega Dolaska i svršetka svijeta?”. Tako da Isus odgovara na dva pitanja u Matejevom 24. poglavlju.

Primijetite Matej 24,4-6 gdje piše: “Isus im odgovori: ”Pazite da vas tko ne zavede! Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ‘Ja sam Krist!’ I mnoge će zavesti”, zato Isus nije želio da učenici budu zavedeni lažnim učiteljima, a sada u Otkrivenju 6,2 piše: “Pogledam, a ono konj bijelac i u njegova konjanika luk. I dan mu je vijenac te kao pobjednik pođe da pobijedi.” Je li moguće da su ovo lažni učitelji koji su zaveli mnoge lažnim evanđeljem?

Riđi konj
Još jednom ćemo pročitati ono što se čini da je paralelno proročanstvo između Mateja 24 i Otkrivenje 6, počinjući sa Matej 24,6-7a gdje Isus kaže: “A čut ćete za ratove i za glasove o ratovima. Pazite, ne uznemirujte se. Doista treba da se to dogodi, ali to još nije svršetak. Narod će ustati protiv naroda i kraljevstvo protiv kraljevstva … ” i Otkrivenje 6,3-4 gdje stoji: “Kad Jaganjac otvori drugi pečat, začujem drugo biće gdje govori: “Dođi!” I iziđe drugi konj, riđan. I njegovu je konjaniku dano dignuti mir sa zemlje da se ljudi među sobom pokolju. I dan mu je mač velik.” Ratovi i glasine o ratovima i jahač riđeg konja koji uzima mir sa zemlje se odnose na vrijeme ratova.

Crni konj – vranac
Dalje Isus govori u Mateju 24,7b-8: “bit će gladi i potresa po raznim mjestima. Ali sve je to samo početak trudova.” A u Otkrivenju 6,5-6 kaže: “Kad Jaganjac otvori treći pečat, začujem treće biće gdje govori: “Dođi!” Pogledam, a ono konj vranac i njegovu konjaniku u ruci tezulja. Tada začujem kao neki glas usred četiriju bića gdje govori: “Mjera pšenice za denar! Tri mjere ječma za denar! A ulju i vinu ne udi!” Nalazimo izvješće o gladi u Mateju 24,7b-8 i ogromnim cijenama hrane ubog nestašice u Otkrivenju 6,5-6. Vrlo zanimljiva paralela.

Sivi konj
Ako ste ikada gledali serije kao što su “Istražitelji” ili nešto slično njima, vjerojatno ste vidjeli leš. Leš je vrlo blijed, zato što krv ne protječe kroz tijelo. Mrtav čovjek ne krvari … on poblijedi, i s tim na umu, Isus je rekao u Mateju 24,8-10 da “Ali sve je to samo početak trudova.” Tada će vas predavati na muke i ubijati vas. I svi će vas narodi zamrziti zbog imena moga. Mnogi će se tada sablazniti, izdavat će jedni druge i mrziti se među sobom.”

A u Otkrivenju 6,7-8 piše: “Kad Jaganjac otvori četvrti pečat, začujem glas četvrtoga bića gdje govori: “Dođi! “Pogledam, a ono konj sivac; konjaniku njegovu ime je” Smrt “i prati ga Podzemlje. Dana im je vlast nad četvrtinom zemlje: ubijati mačem i glađu i smrću i zvijerima zemaljskim.”

Sivi konj predstavlja boju mrtvog čovjeka; blijedu. Isus je upozorio na vremena mučeništva. Usput, smrt obično prati glad (Matej 24,7b-8; Otkrivenje 6,5-6).

Prioritet
Knjiga Otkrivenja 6. poglavlje, i Matej 24 izgleda da idu jedno uz drugo, ali Isus završava ovo proročanstvo: “Zato i vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi.” (Matej 24,44), tako da Isus govori da trebamo biti spremni u svako vrijeme.

U tom slučaju, prvi jahač mogao bi biti Isus Krist za vrijeme svog prvog dolaska. U tome se pojavio kao pobjednik jer je spasio čovječanstvo od izvornog grijeha, iako je njegov boravak bio prolazan, jer se uzdigao na nebo. Već drugi spomen u Apokalipsi bio bi Drugi dolazak, koji su u prvom stoljeću očekivali kršćani.

Nadam se da je ovo imalo smisla za četiri jahača Apokalipse. To je vrlo duboka tema, a knjiga Otkrivenja ponekad može biti teška za razumijevanje. Na sreću, glavne stvari su jednostavne i evanđelje je dovoljno jednostavno da se dijete spasi, ali i dovoljno duboko da oznoji teologa.

Izvor: ovdje


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Svima nam je poznato suze sv. Lovre poznat po zvijezdama…