Izdvojeni članak

PSOVAČI BOGA, OPOMENA! Ovo vam je ISUS poručio…

Nije lako čuti što će biti s onima koji psuju Boga

Izvor: Vjera


Nažalost u današnjoj vrijeme možete čuti na ulicama ili drugima mjestima teška psovanje Boga, Isusa i druge. I mlađi i stari koji to čine. Toliku su teške psovke da jednostavno ne možete slušati. Oni koji to rade i izgovaraju Božje sveto ime bilo u psovki ili nekim drugim okolnostima čine grijeh.
A u desetom zapovijedima  Božjim kaže:  Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud!
Nažalost češće se dira Božje ime, ti koji to rade mogli bi gadno odgovarati pred Bogom i biti osuđeni na muku ako se ne pokaju za svoje iskreno  grijehe.

 

Psovače, prema Sv. Pismu čeka najteža kazna. Sv. Ivan Zlatousti ovako govori: “Želite li da vas mine nesreća, okanite se psovke! Budite uvjereni: dok psovači ne prestanu psovati, svakim će danom nazadovati vaša polja, svi vaši poslovi i sva vaša nastojanja!” Može li hulitelj Božjeg Imena očekivati da će ga Bog blagosloviti u životu, da će mu pomoći i zaštititi? Naravno da ne može. Naprotiv, njega – prema Bibliji – čeka najteža kazna. (Lev 24,10-16)

Gospodin Isus Krist je objavio službenici Božjoj Mariji od sv. Petra, karmelićanki iz Toursa slijedeću poruku:

‘Moje ime svi psuju, čak i djeca psuju. Psovka je stršan grijeh koji izravno i otvoreno ranjava moje Srca. Psovač psovkom proklinje Boga, i sam od sebe izgovara svoju osudu.

Psovka je otrovna strelica koja probija moje Srce. Dati ću ti zlatnu strelicu kojom ćeš liječiti rane koje mi zadaju psovači. Ponavljaj često slijedeći zaziv, svaki puta kad ga ponoviš raniti ćeš moje srce ljubavlju:

‘Budi uvijek slavljeno, čašćeno, ljubljeno i blagoslovljeno uzvišeno ime Božje, na Nebu, zemlji i podzemljem od svih stvorenja koja je Bog stvorio po Presvetom Srcu Isusovu u Presvetom Oltarskom Sakramentu’.

 

Ti ne možeš shvatiti zlobu i užas psovke. Da moju pravednost ne zadržava milosrđe grešnik bi bio poništen te bi se sama nerazumna stvorenja njemu osvećivala, ali imam cijelu vječnost za kazniti ga. Oh kad bi ti znala koji se stupanj slave na Nebu za tebe priprema kada u duhu zadovoljštine za psovke samo jedanput ponoviš Blagoslovljeno divno Ime Božje’.

Godine 1846. Gospa se ukazala u La Salletu u suzama žaleći se pastirima da više ne može zadržati ruku Božje Pravde prema psovačima i navijestila je teške kazne ako se ne prestane posvati sveto Ime Božje.

Sv. Bernard: ‘Jezik je psovača kao mač koji probada srce Božje!’.

Sv. Alfons Liguori: ‘Ja ne razumijem, kako se na svaku psovku ne otvori zemlja ispod nogu bogopsovača, te ga ne proguta…’.

Sv. Augustin: ‘Nije težina psovke samo u njezinoj rugobi, nego to, što psovkom činiš grijeh duhovnog ubojstva’.

Sv. Toma Akvinski: ‘Bogopsovka je jedan od najtežih smrtnih grijeha».

Bl. kardinal Alojzije Stepinac: ‘Hula i psovka su grijesi čiste zloće. Psovka je atentat na Kralja kraljeva, na Božje veličanstvo… Psovač, ljudski govoreći, pljuje Bogu ravno u lice. Psovač svojim zapaljenim jezikom ubija vlastitu dušu! A biti će dvostruko odgovoran pred Bogom, ako je svojim poganim jezikom sablaznio nevine duše i naveo druge, da proklinju Onoga, koji ih je stvorio i svojom ih Krvlju otkupio na drvu križa. Stidite se, psovači! Vaše su psovke najviše pridonijele, da su ovolike strahote (tj. rat i poraće) snašle našu divnu zemlju Hrvatsku, i da im se još uvijek ne vidi kraja!’

Blagopokojni kard. Franjo Kuharić: ‘Kad bismo skupili sve psovače iz hrvatskog naroda na jednu poljanu, kako bi ta poljana morala biti velika! Koliko bi to bilo mnoštvo! I kad bismo sve te psovače čuli najednom kako psuju, kakva bi to bila užasna vika! A psuje se na poslu i u zabavi, u prijateljskom susretu i u svađi, u veselju i u žalosti, u sreći i nesreći… Molimo za obraćenje psovača… Možemo u duši reći: Moj Bože, vjerujem u tebe i ljubim te u ime ovog nesretnog brata ili sestre! Moj Isuse, milosrđe! Blagoslovljen budi Bog! Blagoslovljeno Njegovo sveto Ime! Blagoslovljen Isus Krist, pravi Bog i pravi čovjek! Blagoslovljena Presveta Djevica Marija!

Neka među vjernicima ponovno oživi naš stari kršćanski pozdrav: Hvaljen Isus i Marija! I to će biti lijek protiv psovke… Prikazujmo pobožnost križnog puta za obraćenje psovača!’


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Zašto kršćani uvijek mogu imati nadu u budućnost? Bez obzira…