Izdvojeni članak

Provedite u molitvi “Sat milosrđa”!

Na molitvu krunice “Božjeg milosrđa” u zagrebačku katedralu pozivaju bogoslovi Zagrebačke nadbiskupije. Naime, svaki dan od 15 sati od Pepelnice ili Čiste srijede, 26. veljače, do 4. travnja (dana prije Cvjetnice) bogoslovi će s okupljenim vjernicima pred slikom Milosrdnog Isusa moliti krunicu.

Organizatori ističu da su poticaj na pobožnost dobili čitajući Dnevnik svete Faustine Kowalske. U Dnevniku se na nekoliko mjesta navodi što je Isus rekao sv. Faustini o satu Milosrđa, krunici Božjeg Milosrđa i slici koja je trebala biti naslikana s natpisom “Isuse, uzdam se u Tebe”.

Navodimo samo neka mjesta:

Sat milosrđa: „Uvijek kada čuješ da otkucava tri sata, uroni u moje milosrđe, slavi ga i hvali. Zazivaj njegovu svemoć na cijeli svijet, a osobito za bijedne grješnike, jer je u tom času bilo širom otvoreno za svaku dušu.  (1572).

Krunica Božjega milosrđa: „Neprestano moli ovu krunicu koju sam te naučio. Tko god je bude molio primit će veliko milosrđe u času smrti. Duše koje budu molile ovu krunicu, prodahnut će moje milosrđe u životu, a osobito u času smrti“ (754). „Približit ćeš mi čovječanstvo po molitvi ove krunice“ (929). „Onome tko je bude molio rado ću dati sve što od mene bude tražio, (…) ako je u skladu s mojom voljom“ (1541 / 1731).

Slika Milosrdnog Isusa: “Ljudima dajem posudu s kojom trebaju dolaziti po milosti k izvoru milosrđa. Ta posuda je ova slika s potpisom: Isuse, uzdam se u Tebe!” (327). “Veličina ove slike nije ni u ljepoti boje ni kista već u mojoj milosti” (313). “Želim da se toj slici javno iskazuje čast kako bi svaka duša o tome saznala” (341). “Ta slika treba podsjećati na zahtjeve moga milosrđa jer i najsnažnija vjera nemoćna je bez djela” (742).

Ovom pobožnošću, ističu organizatori, žele potaknuti ljude na još veće štovanje Božjega Milosrđa, tj. samog Isusa koji je “Božje neopisivo milosrđe”, kako je u enciklici “Bogat milosrđem” napisao sv. Ivan Pavao II. U uskrsnoj čestitki iz 2016. godine kardinal Josip Bozanić je istaknuo: “Samo onaj tko priznaje svoje granice, koji je svjestan svojih ograničenja, može otvoriti srce djelovanju bezgraničnoga Božjeg milosrđa”.

“Dođite i zajedno s nama, ove korizme, u zagrebačkoj katedrali, razmatrajte muku i ljubav Isusa Krista, moleći milosrđe nebeskog Oca za cijeli svijet”, stoji u pozivu bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

 

 

Prenosi portal: HKM


 

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Isusovo krštenje i iskušenje ne govore samo o Isusu. Bog…