Provedite u molitvi “Sat milosrđa”!

Na molitvu krunice “Božjeg milosrđa” u zagrebačku katedralu pozivaju bogoslovi Zagrebačke nadbiskupije. Naime, svaki dan od 15 sati od Pepelnice ili Čiste srijede, 26. veljače, do 4. travnja (dana prije Cvjetnice) bogoslovi će s okupljenim vjernicima pred slikom Milosrdnog Isusa moliti krunicu.

Organizatori ističu da su poticaj na pobožnost dobili čitajući Dnevnik svete Faustine Kowalske. U Dnevniku se na nekoliko mjesta navodi što je Isus rekao sv. Faustini o satu Milosrđa, krunici Božjeg Milosrđa i slici koja je trebala biti naslikana s natpisom “Isuse, uzdam se u Tebe”.

Navodimo samo neka mjesta:

Sat milosrđa: „Uvijek kada čuješ da otkucava tri sata, uroni u moje milosrđe, slavi ga i hvali. Zazivaj njegovu svemoć na cijeli svijet, a osobito za bijedne grješnike, jer je u tom času bilo širom otvoreno za svaku dušu.  (1572).

Krunica Božjega milosrđa: „Neprestano moli ovu krunicu koju sam te naučio. Tko god je bude molio primit će veliko milosrđe u času smrti. Duše koje budu molile ovu krunicu, prodahnut će moje milosrđe u životu, a osobito u času smrti“ (754). „Približit ćeš mi čovječanstvo po molitvi ove krunice“ (929). „Onome tko je bude molio rado ću dati sve što od mene bude tražio, (…) ako je u skladu s mojom voljom“ (1541 / 1731).

Slika Milosrdnog Isusa: “Ljudima dajem posudu s kojom trebaju dolaziti po milosti k izvoru milosrđa. Ta posuda je ova slika s potpisom: Isuse, uzdam se u Tebe!” (327). “Veličina ove slike nije ni u ljepoti boje ni kista već u mojoj milosti” (313). “Želim da se toj slici javno iskazuje čast kako bi svaka duša o tome saznala” (341). “Ta slika treba podsjećati na zahtjeve moga milosrđa jer i najsnažnija vjera nemoćna je bez djela” (742).

Ovom pobožnošću, ističu organizatori, žele potaknuti ljude na još veće štovanje Božjega Milosrđa, tj. samog Isusa koji je “Božje neopisivo milosrđe”, kako je u enciklici “Bogat milosrđem” napisao sv. Ivan Pavao II. U uskrsnoj čestitki iz 2016. godine kardinal Josip Bozanić je istaknuo: “Samo onaj tko priznaje svoje granice, koji je svjestan svojih ograničenja, može otvoriti srce djelovanju bezgraničnoga Božjeg milosrđa”.

“Dođite i zajedno s nama, ove korizme, u zagrebačkoj katedrali, razmatrajte muku i ljubav Isusa Krista, moleći milosrđe nebeskog Oca za cijeli svijet”, stoji u pozivu bogoslova Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

 

 

Prenosi portal: HKM


 

 2,630 total views,  2 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.