Vijesti

Proslava obilježavanje 10 godina djelovanja Marijinih Obroka u OSIJEKU

OSIJEK – Subota 14.5.2022  Jutro je već dalo naslutiti da će obilježavanje 10 godina djelovanja Marijinih obroka u Osijeku biti zaista posebno i blagoslovljeno.

Sve je bilo ispunjeno i vođeno Duhom Svetim koji je ovu veliku obljetnicu nagradio prelijepim proljetnim vremenom.

Na svečanoj proslavi bogatoj lijepim sadržajem kako duhovnim tako i tradicionalnim slavonskim običajima, zvukovima tamburice, plesa i pjesme osjetili su se mir i radost a osmjesi prisutnih gostiju, donatora, volontera i sudionika o zadovoljstvu i smislu ovog velikog djela dobra i milosrđa sve govore.

U poslijepodnevnim satima održana je također i humanitarna utrka „Zdravo trčanje“ a sve u svrhu pomoći najsiromašnijoj i izgladnjeloj djeci Afrike u njihovu obrazovanju.

Kako doznajemo da je u planu uzeti i neki prostor  u kojem bi bili preko zime i nastavili dalje pomagati siromašnima u Afriku i okolnim mjestima.

Album događanja:

 

Samo 132 kn dovoljne su kako bi jedno dijete na mjestu obrazovanja primalo obrok cijele školske godine.

Za geslo Marijinih obroka uzeta je rečenica sv. Majke Terezije a koja glasi: „Ako ne možeš nahraniti stotinu ljudi, nahrani samo jednog čovjeka.“

I samo ako na takav svetački način razmišljamo vidimo kako postojanje i djelovanje Marijinih obroka u Osijeku i drugim gradovima Hrvatske i svijeta čini čuda – a za koja su dovoljna i mala odricanja kako bi svijet učinili ljepšim, zdravijim, pravednijim i pogodnijim mjestom za život.

Pogledajte i video o događaju u Osijeku 14.5.2022 :


Autor teksta: Krešo Jakumetović / Autor: Rastimo u vjeri

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Gospa je ovaj put rekla vidjelici da će sve ono…