Poruke mira

Pronaći ćeš snagu u Bogu kad počneš učiti na svojim porazima!

Snagu u Bogu pronaći ćeš kada se odvojiš od drame svoga života, kada se prestaneš zamarati beznačajnim stvarima i besmislenim pričama i kada svoje boli pretvoriš u rast. Kada prihvatiš svoj križ.

Snagu u Bogu pronaći ćeš kada bez obzira kako se stvari u tebi odvijale, izađeš iz svoga malog zatvorenog svijeta i dadeš se na službu drugima. Kada sjene prošlosti ostaviš iza sebe, a okreneš se onima koji su sada u nekoj potrebi oko tebe. A takvih uvijek ima.

Snagu u Bogu pronaći ćeš kada probudiš u sebi osjećaj  i saznanje da si voljeno dijete Božje. Kada počneš učiti na svojim porazima i kada prestaneš glumiti žrtvu te se već jednom susretneš sa stvarima koje ne funkcioniraju umjesto da zabadaš glavu u pijesak. Snagu u Bogu pronaći ćeš kada počneš malo više cijeniti moć malih stvari i shvatiš da to što ti je netko jutros skuhao kavu, pripremio doručak, darovao osmijeh ili uputio lijepu riječ nije mala stvar.

Snagu u Bogu pronaći ćeš kada u svom životu pronađeš mjesta za bolje stvari, shvaćajući da treba izaći iz svog uhodanog kruga starih razmišljanja i obrazaca ponašanja i okreneš se ljudima koji te trebaju. Snagu u Bogu pronaći ćeš kada preuzmeš odgovornost za svoj život i shvatiš da se vjera ne pokazuje samo na riječima i da je tvoj izlazak iz crkve zapravo početak tvoga životnog puta i svjedočenja Boga u svakodnevnom životu.

Snagu u Bogu pronaći ćeš kada se nađeš na raskršću života i kada shvatiš kako iako je lakše samo pokazati gdje je Isusov put, a daleko teže slijediti ga, ipak se odlučiš poći njime bez obzira koliko to bilo teško i koliko malo ljudi njime išlo. Tada te i Bog pomaže u tvojim odlukama jer je na tvojoj strani. Nemoj se bojati što će drugi reći ili kako će te tko gledati. Našao si najveće blago i pošao za njime, a to je tvoj život u Bogu.


Autor: Mario Žuvela

Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Danas je nedjelja. Hrvatska riječ nedjelja želi ti sugerirati da…