Pronaći ćeš snagu u Bogu kad počneš učiti na svojim porazima!

Snagu u Bogu pronaći ćeš kada se odvojiš od drame svoga života, kada se prestaneš zamarati beznačajnim stvarima i besmislenim pričama i kada svoje boli pretvoriš u rast. Kada prihvatiš svoj križ.

Snagu u Bogu pronaći ćeš kada bez obzira kako se stvari u tebi odvijale, izađeš iz svoga malog zatvorenog svijeta i dadeš se na službu drugima. Kada sjene prošlosti ostaviš iza sebe, a okreneš se onima koji su sada u nekoj potrebi oko tebe. A takvih uvijek ima.

Snagu u Bogu pronaći ćeš kada probudiš u sebi osjećaj  i saznanje da si voljeno dijete Božje. Kada počneš učiti na svojim porazima i kada prestaneš glumiti žrtvu te se već jednom susretneš sa stvarima koje ne funkcioniraju umjesto da zabadaš glavu u pijesak. Snagu u Bogu pronaći ćeš kada počneš malo više cijeniti moć malih stvari i shvatiš da to što ti je netko jutros skuhao kavu, pripremio doručak, darovao osmijeh ili uputio lijepu riječ nije mala stvar.

Snagu u Bogu pronaći ćeš kada u svom životu pronađeš mjesta za bolje stvari, shvaćajući da treba izaći iz svog uhodanog kruga starih razmišljanja i obrazaca ponašanja i okreneš se ljudima koji te trebaju. Snagu u Bogu pronaći ćeš kada preuzmeš odgovornost za svoj život i shvatiš da se vjera ne pokazuje samo na riječima i da je tvoj izlazak iz crkve zapravo početak tvoga životnog puta i svjedočenja Boga u svakodnevnom životu.

Snagu u Bogu pronaći ćeš kada se nađeš na raskršću života i kada shvatiš kako iako je lakše samo pokazati gdje je Isusov put, a daleko teže slijediti ga, ipak se odlučiš poći njime bez obzira koliko to bilo teško i koliko malo ljudi njime išlo. Tada te i Bog pomaže u tvojim odlukama jer je na tvojoj strani. Nemoj se bojati što će drugi reći ili kako će te tko gledati. Našao si najveće blago i pošao za njime, a to je tvoj život u Bogu.


Autor: Mario Žuvela

 7,440 total views,  3 views today

Komentar

0 Komentara

  Nema komentara!

  Trenutno nema komentara, ali vi možete biti prvi koji će ostaviti komentar za odabranu objavu.

  Postavite odgovor

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.