Prepusti se Božjem planu, on je uvijek bolji od svih naših planova!

Prepusti se Božjem planu. Koliko god izgledao teško vidjet ćeš potpuno drugačiji kraj nego što si očekivao i zamišljao.

U šumi glasova koji te vuku na različite strane, ponekad  i suprostavljenje, nemoj prečuti  onaj Božji glas, glas unutar tvoje savjesti, jedini glas kojemu je stvarno stalo do tebe i koji za tebe želi najbolju sutrašnjicu. Neizvjesnost koju možda trenutno osjećaš samo je drugi naziv da pokažeš i utvrdiš svoju vjeru.

Prepusti se Božjem planu. Ima planova koji ti izgledaju veliki i pompozni, a zapravo se iza njih ne nalazi ništa, nalaze se samo prazne riječi koje zamagljuju stvarnost. No Božji plan nije bučan, ne nalazi se na naslovnicama novina, ne čuje se na udranim vijestima televizijskih postaja, već tiho šapće iz glasa tvoje savjesti i govori ti: Budi čovjek i čini drugome ono što bi želio da drugi tebi čine. To je plan ljubavi, praštanja i pomirenja.

Prepusti se Božjem planu i shvati da prepuštajući se tom planu ništa ne možeš izgubiti. Sve ono što ljudski planovi obećavaju ruši se kao kula od karata, ali Božji plan ostaje i onda kada nestanu sva zemaljska kraljevstva, ostaje jer je u njemu onaj najmanji najveći, a onaj najveći najmanji. Prepusti se Božjem planu i neka te ne obeshrabri križni put koji moraš preći jer to je jedini put koji vodi do konačne pobjede dobra.

Prepusti se Božjem planu i onda kada nisi posve siguran što bi on u tvom životu trebao biti. Povuci se u tišinu i molitvu i budi strpljiv, tvoje će srce u poniznosti otkriti njegovu volju. Kada jednom staneš na njegov put i kada svakodnevno počneš osluškivati njegovu volju otkrit ćeš koliko se ljepote može nalaziti u životu koji, iako težak, može biti prekrasan kada se prepustiš Božjem planu, jer on je uvijek bolji od svih naših planova.

 

Autor: Mario Žuvela

1,076 total views, 2 views today

Facebook Comments

Admin

1 Comment

  1. Avatar
    dubravka lipanj 11, 2017

    O gospodine Bože prepuštam se tvome planu i znam da ćeš mi podariti ozdravljenje od teške bolesti karcinoma .Ja vjerujem u tebe klanjam ti se i znam da si ti moj Bog onaj koji me može spasiti od teške bolesti i moja vjera u tebe je jaka i znam da si moj izbavitelj.Uzdam se u te i hvalim te Bože što si me uslišio i volim te svim srcem.Amen,

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: