Prepoznavanje Isusa u svakom čovjeku trajni je zadatak svakog kršćanina!

Prepoznavanje Isusa u svakom čovjeku trajni je zadatak svakog kršćanina. No često sve drugo stavljamo ispred toga.

Često mislimo da su različita hodočašća, brojni seminari, puste duhovne vježbe jedini način rasta u našoj vjeri. Onda mislimo da mogu pričekati naša obitelj, djeca ili prijatelji koji traže našu blizinu i ostalo. A Isus u bližnjemu čeka dok ne sazrijemo i shvatimo da sve što smo učinili jednom od naše najmanje braće njemu smo učinili.

Istina je da Bog uvijek treba biti na prvom mjestu, ali da li je u tom slučaju stvarno Bog na prvom mjestu ili neka naša želja, potreba, unutarnji osjećaj ili samo neko dokazivanje. Najmanji korak koji vodi prema bližnjemu velik je u Božjim očima, ali često mislimo da Bog od nas traži neke nezamislive stvari, da je Bog neka nezamisliva prisutnost, a on je toliko konkretan i toliko blizak, da se na kraju pitamo kako ga prije nismo vidjeli i osjetili njegovu blizinu.

Ono što činimo najčešće pokazuje ono što se nalazi u nama. Pokazujući ljubav prema bližnjemu otkrivamo da se ljubav nalazi u nama. Istina je da pomaganje u nekim slučajevima kod nekih ljudi postaje paravan i skrivanje njihovih pravih namjera, ali svaki put kada učinimo nešto što nam je teško, kada otkinemo komad svoga bića da bismo dopunili drugoga , događa se ono što Isus od nas traži i kakvima nas želi.

Znanje u vjeri ponekad je relativan pojam, svjedočanstvo je ono što čini vjernika. Neki duhovni pisci govore da vrag zna o Bogu više od svih nas, ali se Bogu ne klanja, Boga ne ljubi. Naš cilj je samo jedan, a taj je osjetiti i spoznati koliko je velika Božja ljubav prema nama da bismo bili sposobni uzvratiti je u onoj našoj mjeri. Kada počnemo prepoznavati Isusa u svakom čovjeku tek tada počinje naš rast u vjeri i životu.


Autor: Mario Žuvela

3,641 total views, 6 views today

Facebook Comments

Admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: