Molitve

Predivna božićna molitva koju je Isus ostavio

Među oblicima pobožnosti čašćenja čudotvornog Djeteta Isusa iz Praga, nema bolje od pobožnosti male krunice Djeteta Isusa.

Ovom pobožnošću zadužila nas je s. Margareta od Presvetog Sakramenta. Postala je poznata po pobožnosti Djetetu Isusu i širenju iste pobožnosti.

Nadahnućem odozgor, napravila je krunicu koja se sastoji od 3 Očenaša na čast Svete Obitelji i 12 Zdravo Marija na čast prvih dvanaest godina Isusovog Djetinjstva.

Isus je objavio svojoj vjernoj štovateljici koliko mu je širenje ove pobožnosti drago.

Pokazao joj je u jednom viđenju tu malu krunicu čija su zrnca osvijetljena nadnaravnom svjetlošću. Obećao joj je, da oni koji budu nosili i s pobožnošću molili ovu krunicu sačuvat će svoju čistoću i nevinost.

U vrijeme dok je živjela s. Margareta, moljenjem ove krunice zadobivena su mnoga čuda i milosti duhovne i vremenite.

Dijete Isus sa radošću uslišava duše koje mole ovu krunicu i kraljevski nagrađuje one koji šire ovu pobožnost. Sestra Margareta preporučila je da svi nose i mole ovu krunicu Djeteta Isusa kao znak veličine i nevinosti Isusove u jaslicama i kao čvrstu nit koja nas s njim povezuje.

U obrascu kojeg svećenik moli dok blagoslivlje ovu krunicu kaže: “Gospodine, od svih onih koji nose i mole ovu krunicu na čast 12 godina svetoga djetinstva Isusovog, otkloni đavla koji sije zlo, otjeraj neprijatelje duše i tijela, čuvaj ih od svakoga zla koje proizlazi iz ljudske naravi, čuvaj ih trajno i pomozi im da sretno dođu u život vječni.”

Neka se ova krunica moli s pobožnošću i vjerom, pogotovo ponedjeljkom kada se slavi Praški mali Isusi svakoga 25-tog u mjesecu, jer je to dan slavnog Utjelovljenja i Rođenja Sina Božjega. “Taj dan se slavi radi velikih milosti kojima nas je Božansko Dijete obdarilo jer se želi razdati”, kaže blažena s. Margareta od Presvetog Sakramenta.

KRUNICA DJETETA ISUSU

Ljubeći medaljicu moli se: Presveto Trojstvo, mi ti prikazujemo sve poklone srca svetog Djeteta Isusa.

Na svako od 3 zrna moli se: I riječ je Tijelom postala i prebivala među nama. Oče naš…

Na svako od dvanaest zrnaca se moli: I Riječ je Tijelom postala i prebivala među nama… Zdravo Marijo…

Prije svake Zdravo Marijo se kaže:

1. Utjelovljenje

2. Pohod Blažene Djevice Marije Elizabeti

3. Rođenje

4. Poklon Pastira

5. Obrezanje

6. Poklon Triju Kraljeva

7. Prikazanje Isusovo u hramu

8. Bijeg u Egipat

9. Boravak u Egiptu

10. Povratak u Nazaret

11. Život Isusov u Nazaretu

12. Isus u hramu među učiteljima i pismoznancima

Zahvalna molitva Malom Isusu

Božansko Dijete Isuse, znam da me voliš i da me nećeš nikada napustiti. Zahvaljujem ti na tvoju prisutnost u mom životu.

Čudotvorno Dijete, vjerujem u Tebe i Tvoje obećanje mira, blagoslova i slobode od svih nevolja. U Tvoje ruke stavljam sve svoje brige i potrebe. Gospodine Isuse,pouzdajem se u Tvoje neizmjerno milosrđe i ljubav. Želim Te slaviti i častiti i sada i uvijeke. Amen.

Preuzeto sa stranica sestara Služavki malog Isusa


Povezani članci

Učitavam....

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da je to vama u redu, ali možete odustati ako želite. U redu Pročitaj više

Također pročitajte
Zašto ponekad razmišljamo: Nikad se ništa neće promijeniti …Uvijek ću…