Prebiva li Bog u tvome srcu, tj. svome hramu?

Bog nam neumorno govori:

– Čovječe, ne igraj se sa životom, ni svojim, ni tuđim!
Nisi mu gospodar. 

– Ne igraj se ni svojim tijelom! 
Ono ima vječni cilj. Određeno je za vječno gledanje Boga!

– Ne igraj se ni s dobrima ovoga svijeta! Nije to tebi darovano, nego samo pozajmljeno, da se s njime pametno koristiš i da na kraju raj osvojiš. 

– Ne igraj se s brakom! – Nije brak uživanje nego dužnost!

– Ne igraj se ni s Bogom svojim! – On je tvoj Stvoritelj! 

– Ne igraj se ni s vremenom koje ti je darovano! – Pametno ga upotrijebi i ne zaboravi da i meni jedan dio toga vremena posvetiš. Bar koji trenutak svakoga dana! Bar jedan dan u tjednu! 

– Ne igraj se ni svojim jezikom, ni svojim riječima! Za svaku ćeš riječ jednom polagati račun! 

Korizmeno vrijeme nam je prilika prepoznati sebe kao hramove u kojima Bog prebiva i u kojima Duh Božji boravi.. 
Ovih korizmenih blaženih dana očistimo srce, hram Božji, od prljavštine: zla, grijeha, sebeljublja – da na dan Uskrsa veselo zapjevamo Aleluja…

Griješeći protiv Božjih zapovijedi sami sebe kažnjavamo.

1. Godine 1930., nekoliko minuta prije deset sati, jedan radnik tvornice Krupp u Essenu, strašno je psovao Boga, crkvu i svećenike. Izrazio je žeIju da sve svećenike dodirne električna struja i da izgore.

Osam dana poslije, oko deset sati, radnici su čuli strašan krik. Svi su potrčali i našli svoga kolegu psovača kako visi o jednom motoru. Htjeli su mu pomoći, ali kad su ga digli bio je mrtav.

2. “Neka me Bog kazni ako nisam platila!”

U Engleskoj je neka žena došla kupiti povrća. Trgovac je tražio od nje da mu plati. Ona mu je rekla: “Neka me Bog kazni smrću ako nisam platila!” 
Čim je izrekla te riječi, padne na zemlju mrtva. U stisnutoj ruci našli su joj novac koji je trebala dati trgovcu. Na tome mjestu vlast je podigla spomenik krive zakletve.


Autor: Fra Petar Ljubičić

3,439 total views, 3 views today

Facebook Comments

Admin

1 Comment

  1. Avatar
    dubravka ožujak 04, 2018

    Bože spasitelju moj molim te od srca budi kraj mene podari mi svoju žarku vjeru poslušaj moj vapaj pomozi mi da uz tvoje svete molitve ozdravim od teške bolesti pomozi mi blagoslovi me i podari mi milost smiluj mi se i daj Bogu da spoji duše naše da mi podari svjetlo oko mene i ozdravi sve što ne valja na mome tijelu ozdravi me svojom snagom i ja ti predajem svoju muku jer znam da češ me ozdraviti zahvaljujem ti na tvojim bezbrojnm milostima i dobročinstvima i neka svaki otkucaj mog asrca bude hvalospjev zahvale Tebi o Bože volim te spasitelju moj.Amen!

Leave reply

<

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: